ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Αν. Νικολαίδης στην «Κ»: Δεν υπήρχε ενδεχόμενο κοινής καθόδου ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ

ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS Αναρτήθηκε από ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS
13/11/2023
Συνεντεύξεις
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0
Αν. Νικολαίδης στην «Κ»: Δεν υπήρχε ενδεχόμενο κοινής καθόδου ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ

«Ποτέ δεν υπήρξε τέτοιο ενδεχόμενο» ξεκαθαρίζει στην «Κ» ο βουλευτής Δράμας του ΠΑΣΟΚ Αναστάσιος Νικολαΐδης για τα περί κοινής καθόδου στις ευρωεκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Προτείνει την θέσπιση ειδικού φορολογικού καθεστώτος με πιλοτική εφαρμογή σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας ενώ παράλληλα παρουσιάζει τις προτάσεις του κόμματος για ακρίβεια και Υγεία.

Συνέντευξη στον Δημήτρη Συρμάτση

Πώς χαρακτηρίζετε το νέο φορολογικό νομοσχέδιο για τους ελεύθερους επαγγελματίες; Πώς προτείνετε να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή;

Κανονικά θα έπρεπε να έχει προηγηθεί ένας σοβαρός διάλογος ανάμεσα στη κυβέρνηση και τους ελεύθερους επαγγελματίες. Εδώ βάζουμε πάλι το κάρο μπροστά από το άλογο. Στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ένα σοβαρό κράτος βλέπει που υπάρχουν περιθώρια και βάζει τις ανάλογες κλίμακες για να αισθάνονται κοινωνική δικαιοσύνη όλοι οι πολίτες. Ανακοινώνει για παράδειγμα η κυβέρνηση ότι τα έσοδα από τα τεκμήρια θα πάνε σε παιδεία και υγεία και αναρωτιόμαστε πόσες ανακοινώσεις μένουν στα χαρτιά, όπως τα ανείσπρακτα πρόστιμα. Τα έσοδα του κράτους πρέπει να κατευθύνονται στην κοινωνική πολιτική και όχι σε απευθείας αναθέσεις προς τους ημετέρους της κυβέρνησης.

Related Post

Λάκης Βασιλειάδης: «Εργαζόμαστε για τη βιωσιμότητα του αγροτικού κόσμου»

Η ΝΔ προχωρά μπροστά με ευθύνη, τόλμη και ανοιχτή πόρτα στην κοινωνία

Για εμάς το μόνο που έχει αξία είναι να υλοποιήσουμε τις δεσμεύσεις μας

Στη ΝΔ προσπαθούμε να λύσουμε με τρόπο δίκαιο και αποτελεσματικό, όλα όσα απασχολούν την κοινωνία

Θα ήταν χρήσιμο να εξετάζαμε στο πλαίσιο αυτό τη θέσπιση ειδικού φορολογικού καθεστώτος με πιλοτική εφαρμογή σε συγκεκριμένη περιοχή της χώρας. Η φορολογική αντιμετώπιση σε μια σύγχρονη χώρα δεν πρέπει να είναι μονοδιάστατη αλλά να έχει ευρύτερο ορίζοντα ανάλογα με τις κοινωνικές, τις γεωγραφικές, και τις οικονομικές ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής. Χρειάζεται η μείωση φορολογίας για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, ειδικά σε συγκεκριμένες περιοχές. Παροχή νέων κινήτρων φοροαπαλλαγής, αυτοματοποιημένη πληρωμή φόρων και ΦΠΑ με την πληρωμή του τιμολογίου. Υπάρχουν πολλές λύσεις αλλά απαιτούν σχεδιασμό και σοβαρότητα.

Πρόσφατα στη Βουλή αναδείξατε το προβλήματα στο νοσοκομείο της Δράμας. Στη Θεσσαλονίκη είχαμε τον τραυματισμό γιατρού από κατάρρευση οροφής. Ποιες είναι οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για το ΕΣΥ;

Είναι καταγεγραμμένες δια στόματος του Προέδρου μας Νίκου Ανδρουλάκη όλες οι προγραμματικές μας δεσμεύσεις για την Υγεία: η ενδυνάμωση του τομέα της Δημόσιας Υγείας ως μια ολοκληρωμένη δημόσια υπηρεσία αποτελεί την πρώτη μας προτεραιότητα, μέσω της αναβάθμισης του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, ο οποίος αποτελεί το επίκεντρο της προώθησης των αναπτυγμένων υπηρεσιών υγείας σε όλη την επικράτεια. Χρειαζόμαστε έναν αποτελεσματικό Ε.Ο.Δ.Υ. σε συνεργασία πάντα με τους επιστήμονες και τους ερευνητές μας. Η ανεπάρκεια του νοσηλευτικού προσωπικού, η ανισορροπία μεταξύ αριθμού νοσηλευτών και ασθενών, καθώς και η γενική κακή κατάσταση του συστήματος υγείας πρέπει να βελτιωθούν και έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις προς αυτό: ενιαίο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας υπό δημόσια εποπτεία, με τη δημιουργία τοπικών δικτύων ολοκληρωμένων υπηρεσιών σε όλη τη χώρα, εκσυγχρονισμό των δημόσιων νοσοκομείων, αξιοκρατική επιλογή διοικητών, χωροθέτηση που να ανταποκρίνεται στις πληθυσμιακές αλλαγές, δημιουργία σύγχρονων μονάδων περίθαλψης εκτός νοσηλευτικών ιδρυμάτων, αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού του ΕΣΥ με κάλυψη των πραγματικών αναγκών με μόνιμο προσωπικό και παροχή κινήτρων (αυξημένος μισθός ή/και παροχή στέγασης σε ακριτικές περιοχές), ένταξη των υγειονομικών του ΕΣΥ στα βαρέα – ανθυγιεινά, δημιουργία ανεξάρτητου μηχανισμού αξιολόγησης για την ποιότητα των υπηρεσιών υγείας. Και βέβαια έναν ολοκληρωμένο ψηφιακό μετασχηματισμό.

Το ζήτημα της ακρίβειας είναι πρωτεύων πλέον για τους πολίτες όμως δεν μοιάζει να κυριαρχεί στην πολιτική ατζέντα. Τι «όπλα» έχει το ΠΑΣΟΚ στην «φαρέτρα» του;

Όσον αφορά στην ακρίβεια, θεωρούμε ότι πρέπει η Κυβέρνηση να ασχοληθεί σοβαρά με αυτά που απασχολούν τους πολίτες. Η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στην άνοδο των τιμών και υπάρχει τεράστια αισχροκέρδεια ειδικά στην αγορά τροφίμων. Ακούμε συχνά ιστορίες επιβολής προστίμων – μαμούθ τα οποία δεν γνωρίζουμε στη συνέχεια αν εισπράττονται. Εμείς προτείνουμε την αποτελεσματική αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας με πραγματικούς ελέγχους, τήρηση της νομοθεσίας, επιβολή και είσπραξη προστίμων, ελέγχους στην αγορά. Στη χώρα μας δυστυχώς δεν γίνονται ούτε τα βασικά, τα αυτονόητα. Προτείνουμε επίσης την ενίσχυση των πραγματικών εισοδημάτων των πολιτών ώστε να πάρει ανάσες η αγορά.

Μετά και το ραντεβού Ανδρουλάκη-Κασσελάκη μπαίνει ένα οριστικό φρένο για όσους προτείνουν κοινή κάθοδο των δύο κομμάτων στις ευρωεκλογές;

Ποτέ δεν υπήρξε τέτοιο ενδεχόμενο. Για εμάς σημασία έχει μόνο η ενδυνάμωση του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και η αποτελεσματική αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Οι πολίτες ήδη απέδειξαν ότι μας εμπιστεύονται ξανά, σκοπός μας είναι η διαρκής άνοδός μας, η οποία επιβεβαιώθηκε τόσο στις βουλευτικές όσο και τις δημοτικές – περιφερειακές εκλογές.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ KARFITSA

Tags: ΠΑΣΟΚΣΥΡΙΖΑ
Share212Tweet133Send

Σχετικά Άρθρα

Λάκης Βασιλειάδης: «Εργαζόμαστε  για τη βιωσιμότητα  του αγροτικού κόσμου»
Άρθρα και Συντεύξεις

Λάκης Βασιλειάδης: «Εργαζόμαστε για τη βιωσιμότητα του αγροτικού κόσμου»

ΛΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ

Αναρτήθηκε από Ελεάνα Ζαμπάρα
07/12/2025
ΝΔ: Το στοίχημα των εσωκομματικών εκλογών και η επόμενη επίσκεψη Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη
Άρθρα και Συντεύξεις

Η ΝΔ προχωρά μπροστά με ευθύνη, τόλμη και ανοιχτή πόρτα στην κοινωνία

Για το μήνυμα της κάλπης των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ αλλά και τις προτεραιότητες του μετά την εκλογή του μιλά...

Αναρτήθηκε από Ελεάνα Ζαμπάρα
30/11/2025
Next Post
Εποχή του Σκορπιού 2023: Πώς θα κυλήσει για όλα τα ζώδια και ποια επηρεάζει περισσότερο

Αυτό το ζώδιο είναι πιθανότερο να παραμείνει μόνο στη ζωή

Η εταιρεία με την επωνυμία “MEDIA PUBLISHING GK IKE ” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

ΖΩΔΙΑ

σεξ

Δώστε προσοχή! Αυτά είναι τα μεγαλύτερα λάθη που κάνει το κάθε ζώδιο στη σχέση του

Αναρτήθηκε από Ελεάνα Ζαμπάρα
18/12/2025
0

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2025 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa