ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Ρένος Ρώτας: Δεν είναι εύκολο να είσαι ηθοποιός στην Ελλάδα

Φιλίππα Βλαστού Αναρτήθηκε από Φιλίππα Βλαστού
08/04/2023
Συνεντεύξεις
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0
renos-rotas

«Δεν είναι εύκολο να είσαι ηθοποιός και ειδικά νέος στην Ελλάδα, γιατί υπάρχει μια συνολική υποβάθμιση του πολιτισμού στη χώρα μας. Αυτό παρατηρώ από την στιγμή που βγήκα από την σχολή και μπήκα στην αγορά εργασίας». Αυτό διαπιστώνει ο ηθοποιός Ρένος Ρώτας. Σε συνέντευξη του στην Karfitsa τονίζει ότι ο χώρος των τεχνών θα έπρεπε να στηρίζεται περισσότερο.

Συνέντευξη στη Φιλίππα Βλαστού

«Σε αυτή τη χώρα υπήρξαν σπουδαίες προσωπικότητες που εξέλιξαν το θέατρο, όπως ο Σοφοκλής, ο Αισχύλος, αντίθετα με τώρα, στην σύγχρονη εποχή, υποβαθμίζουμε τον πολιτισμό», σημειώνει. Παρότι ο Ρένος μόλις αποφοίτησε από την Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου κυνήγησε αρκετά την υποκριτική και συμμετείχε σε επιτυχημένα project, στο θέατρο και στην τηλεόραση, σημειώνει ότι ο βιοπορισμός ενός ανθρώπου που ασχολείται με τις τέχνες είναι δύσκολος. «Πρέπει να κάνεις παράλληλες δουλειές. Δεν γίνεται να κάνεις μια παράσταση και να βιοπορίζεσαι μόνο από αυτήν.

Οι πρόβες, για παράδειγμα, δεν πληρώνονται. Οπότε αν κάνεις δυο μήνες πρόβες, δυο μήνες θα είσαι απλήρωτος. Δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει. Δεν υπάρχει κάποιο ταμείο στήριξης, ώστε αν μείνεις εκτός μια σεζόν να μπορείς να έχεις ένα έσοδο. Αν μια χρονιά δεν μπορέσεις να είσαι ‘’μέσα στα πράγματα’’, αυτομάτως δεν θα έχεις έσοδα, οπότε θα πρέπει να κάνεις κάτι άλλο». Ο Ρένος όσο ήταν στη Δραματική Σχολή νόμιζε ότι τα πράγματα θα ήταν ρόδινα, όταν βγήκε όμως στην αγορά εργασίας αντιμετώπισε μια άλλη πραγματικότητα. «Νόμιζα ότι μόλις βγούμε θα υπάρχει ένας αξιοπρεπής τρόπος διαβίωσης. Είμαι 32 ετών και δεν έχω χρήματα στην άκρη. Φέτος μπόρεσα να αποταμιεύσω μερικά χρήματα, όχι κάποιο μεγάλο ποσό, και αυτό το κατάφερα γιατί έκανα τρεις δουλειές ταυτόχρονα, κάτι που είναι εξουθενωτικό, όμως ήταν ο μόνος τρόπος», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «αυτή η κατάσταση μας κάνει εν τέλει να ξεχνάμε τα όνειρα μας. Επικεντρωνόμαστε στο τώρα, στο πως θα βγάλουμε την μέρα και δεν βλέπουμε μακροπρόθεσμα πώς μπορούμε να υλοποιήσουμε κάποια όνειρα και στόχους που μπορεί να έχουμε. Σε αυτή την κατάσταση δεν μπορεί να ανθίσει ένας νέος ηθοποιός».

rotas

Στήριξη στον πολιτισμό

Ο ηθοποιός τονίζει ότι προφανώς πρέπει να αναπτυχθεί ένα σχέδιο που θα βοηθήσει τους καλλιτέχνες άμεσα, αλλά θα δημιουργήσει και τις κατάλληλες προϋποθέσεις για ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους. «Δεν έχω την λύση, αν την είχα θα ασχολούμουν με την πολιτική. Αλλά για αυτό ψηφίζω κάποιους ανθρώπους με την ελπίδα ότι θα βρουν εκείνοι τις λύσεις. Εγώ αυτό που μπορώ να κάνω από μεριάς μου είναι να είμαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου ως επαγγελματίας, ως άνθρωπος και ως Έλληνας πολίτης. Αν ο καθένας από εμάς ήταν συνεπής σε αυτά που έχει να κάνει και σε αυτά που πρέπει να κάνει τα πράγματα θα ήταν καλύτερα για όλους μας. Απλά επειδή υπάρχει μεγάλη ασυνέπεια και το ελληνικό ‘’έλα μωρέ’’, δημιουργούνται προβλήματα που διαιωνίζονται και ίσως να μην λυθούν ποτέ».

Related Post

Που αποδίδει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού οργανισμού για την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία, Ανδρέας Στοϊμενίδης τον υψηλό αριθμό δυστυχημάτων

«Πάγιο αίτημα η ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Καβάλα»

«Βαρίδι» ο Ειδικός Φόρος στον καφέ

Την αναβάθμιση του συμβουλευτικού ρόλου των επιμελητήριων ζητά ο πρόεδρος του επιμελητήριου Πιερίας, Κωνσταντίνος Πίτσιας

rotas-renos

«Ψηλά απ’ τη Γέφυρα»

Αυτή την περίοδο ο ηθοποιός συμμετέχει στην παράσταση «Ψηλά απ’ τη Γέφυρα», του Άρθουρ Μίλερ, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Νανούρη. Το έργο θα ανέβει, μετά την επιτυχημένη του πορεία στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη το επόμενο διάστημα. Στο καστ της παράστασης είναι μεγάλα ονόματα: Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Ιωάννα Παππά, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Δημήτρης Καπετανάκος, Ευγενία Ξυγκόρου.

Το έργο κυλάει μέσα σε ένα ανομολόγητο πάθος. Ο Έντι Καρμπόνε (στον ρόλο είναι ο Π. Δαδακαρίδης) ερωτεύεται την ανιψιά του Κάθριν (Ε. Ξυγκόρου). Ο έρωτας αυτός τον κατατροπώνει, ειδικά όταν εμφανίζεται ο νεαρός Ροντόλφο (Ρ. Ρώτας), ο οποίος συνάπτει σχέση με την Κάθριν.

«Μέσα στο έργο βλέπουμε πώς τα ανομολόγητα πάθη μπορούν να κάνουν έναν άνθρωπο να υποφέρει και να τον οδηγήσουν σε άσχημες συμπεριφορές. Ταυτόχρονα όμως βλέπουμε και

το μίσος, την εκδίκηση, την οργή που αναπτύσσεται. Πράγματα που τα βλέπουμε και στη σύγχρονη κοινωνία, αλλά στρέφουμε το βλέμμα μας αλλού, γιατί δεν θέλουμε να παραδεχτούμε ότι εν έτη 2023 υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να διαχειριστούν την οργή τους και κάποιες φορές καταφεύγουν στην διάπραξη ενός εγκλήματος», περιγράφει ο Ρ. Ρώτας.

«Αυτό που κάνει το θέατρο είναι να υπενθυμίζει κάποια λάθη που κάνουμε ως άνθρωποι, ώστε να μην τα κάνουμε ξανά. Και αυτό το βλέπουμε ξεκάθαρα μέσα στο έργο του Μίλερ. Ένας στόχος του έργου είναι οι πιθανοί ‘’Έντι’’ που ενδεχομένως να κάθονται στο κοινό να προσπαθήσουν να μετατοπιστούν βλέποντας αυτή την παράταση», καταλήγει ο Ρ. Ρώτας.

*«Ψηλά απ’ τη Γέφυρα», στο θέατρο Αριστοτέλειον, από 21 Απριλίου

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ KARFITSA

Share215Tweet134Send

Σχετικά Άρθρα

Που αποδίδει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού οργανισμού για την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία, Ανδρέας Στοϊμενίδης τον υψηλό αριθμό δυστυχημάτων
Σε πρώτο πλάνο

Που αποδίδει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού οργανισμού για την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία, Ανδρέας Στοϊμενίδης τον υψηλό αριθμό δυστυχημάτων

Το 2025 η χώρα μας σημείωσε αρνητικό ρεκόρ τετραετίας στα εργατικά δυστυχήματα με 201 νεκρούς. Οι κλάδοι των κατασκευών, του...

Αναρτήθηκε από KARFITSANEWS
02/08/2026
«Πάγιο αίτημα η ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Καβάλα»
Άρθρα και Συντεύξεις

«Πάγιο αίτημα η ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Καβάλα»

Αν μέχρι σήμερα αναζητάτε ένα κοντινό προορισμό για τις θερινές σας διακοπές, η Σαμοθράκη αποτελεί την ιδανική επιλογή. Αφενός διότι...

Αναρτήθηκε από KARFITSANEWS
25/07/2026
Next Post
test

Που θα γίνουν rapid test στο δήμο Θέρμης












Η εταιρεία με την επωνυμία “POLITICAL MEDIA GROUP A.E.” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).
LOGO_MHT-1

Μοναδικός αριθμός Μ.Η.Τ. 262048

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2026 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa