ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Στ. Παραστατίδης στην Karfitsa: Το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει να δώσει ένα διαφορετικό παράδειγμα

Δημήτρης Συρμάτσης Αναρτήθηκε από Δημήτρης Συρμάτσης
20/01/2025
Συνεντεύξεις
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0
Στ. Παραστατίδης στην Karfitsa: Το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει να δώσει ένα διαφορετικό παράδειγμα

«Ο κ. Μητσοτάκης ανατρέπει αυτή την πολιτική συνθήκη των τελευταίων δεκαετιών με μία αμιγώς κομματική επιλογή. Καθείς κρίνεται από τις επιλογές του» επισημαίνει, για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, σε συνέντευξή του στην «Κ» ο Στέφανος Παραστατίδης, Βουλευτής Κιλκίς και Τομεάρχης Παιδείας του ΠΑΣΟΚ.

Τονίζει πως προτεραιότητα σήμερα είναι η πολιτική ανατροπή της κυριαρχίας της ΝΔ, στέκεται ανοιχτός στην διεύρυνση του κόμματος αλλά με πολιτικούς όρους ενώ μιλά και για την επαφή του με τους πολίτες.

Πως κρίνετε την επιλογή του Κωνσταντίνου Τασούλα για ΠτΔ από τον Κυριάκο Μητσοτάκη;

Ας είμαστε ειλικρινείς, οι πραγματικές αρμοδιότητες του ΠτΔ είναι εξαιρετικά περιορισμένες και δεν τον καθιστούν θεσμικό αντίβαρο κατά την άσκηση εξουσίας της εκάστοτε κυβέρνησης. Η κυβερνητική επιλογή ΠτΔ διαφορετικής πολιτικής καταγωγής έχει υψηλό -κυρίως- πολιτικό συμβολισμό, αυτόν της σύνθεσης και της εθνικής συναίνεσης στα μείζονα εθνικά ζητήματα αλλά και του τρόπου λειτουργίας της Δημοκρατίας. Έτσι, στηρίχθηκε ο Στεφανόπουλος από το ΠΑΣΟΚ, ο Παπούλιας από την ΝΔ, ο Παυλόπουλος από τον ΣΥΡΙΖΑ, η Σακελλαροπούλου από την ΝΔ. Ο κ. Μητσοτάκης ανατρέπει αυτή την πολιτική συνθήκη των τελευταίων δεκαετιών με μία αμιγώς κομματική επιλογή. Καθείς κρίνεται από τις επιλογές του.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέκλεισε κάθε περίπτωση συγκυβέρνησης με τη ΝΔ. Τι μήνυμα στέλνετε στην ελληνική κοινωνία σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας κανενός κόμματος; Πολλαπλές εκλογικές αναμετρήσεις μέχρις εσχάτων;

Related Post

«Θέλουμε το νταμπλ και να πάμε τουλάχιστον στους «4» της Ευρώπης»

Ιστορίες με …κάρυ! Βασίλης Ζαφειριάδης: Γεννήθηκα για να είμαι ζαχαροπλάστης

Η απόφαση μου να διεκδικήσω την Περιφέρεια Κ.Μακεδονίας είναι επιλογή ευθύνης και προσφοράς

Αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα μας η προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων  

Η πολιτική σταθερότητα και ο σχηματισμός κυβερνήσεων συνεργασίας δεν είναι αυτοσκοπός αλλά το μέσον για να υπηρετηθεί το δημόσιο συμφέρον και οι ανάγκες των πολιτών. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο αν μπορεί να συμφωνηθεί ένα κοινό πολιτικό σχέδιο με συγκλίνουσες προγραμματικές θέσεις. Μόνο σε έκτακτες συνθήκες επιβάλλονται υπερβάσεις των ιδεολογικών και πολιτικών τειχών για την διαχείριση εξαιρετικά δύσκολών καταστάσεων. Δεν είμαστε σήμερα σε τέτοιες συνθήκες. Αντίθετα αυτό που σήμερα αποτελεί ανάγκη και αίτημα των προοδευτικών πολιτών είναι η πολιτική ανατροπή της κυριαρχίας της ΝΔ και των συντηρητικών επιλογών της κυβέρνησης της.

Τι μηνύματα λαμβάνετε κατά την καμπάνια «doortodoor» και για την κυβέρνηση αλλά και για το ΠΑΣΟΚ; Τι σας ζητάει ο κόσμος;

Δεδομένης της κρίσης αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος είναι αναγκαία η ουσιαστική επικοινωνία με τους πολίτες. Με τρόπο που θα σέβεται τις αγωνίες, τα ερωτήματα και, κυρίως, τις διαφωνίες τους. Για μένα αυτός ο δρόμος δεν υπηρετεί απλά αυτή την ανάγκη αλλά αποτελεί θεμελιώδη επιλογή και πριν τις εκλογές και μετά από αυτές. Η αυθεντική και αμφίδρομη αυτή σχέση είναι όχι απλά χρήσιμη αλλά πολύτιμη.

Είστε υπέρ ή κατά στην προσθήκη ανεξάρτητων βουλευτών στην κοινοβουλευτική ομάδα; Εκτιμάτε ότι θα στείλει μήνυμα υπεροχής στον κεντροαριστερό ψηφοφόρο;

Η οποιαδήποτε συζήτηση με όρους μεταγραφολογίας δεν αφορά την πραγματική πολιτική. Άλλωστε, το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει να δώσει ένα διαφορετικό παράδειγμα από αυτό που συνέβη στα χρόνια της κρίσης, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ διαπραγματεύτηκαν εξατομικευμένα και υστερόβουλα, μεταμορφώνοντας την πολιτική σε ένα παζάρι ιδιοτέλειας. Ναι, οφείλουμε να είμαστε -και θα είμαστε- ανοιχτοί στην διεύρυνση της προοδευτικής παράταξης· όμως, με πολιτικούς όρους, σοβαρότητα και σεβασμό στους κανόνες πολιτικής δεοντολογίας. Άλλωστε, το μήνυμα της δική μας πολιτικής υπεροχής δεν θα κριθεί σε αυτό το πεδίο αλλά στην δύναμη των ιδεών και των προτάσεων μας.

Στην τελευταία ομιλία σας στη Βουλή κατηγορήσατε την κυβέρνηση ότι πάει χέρι-χέρι με τα καρτέλ. Βαρύς χαρακτηρισμοί.

Η διαμόρφωση ολιγοπωλίων σε πολλούς και κρίσιμους τομείς της οικονομίας και της αγοράς δεν αποτελεί χαρακτηρισμό αλλά διαπίστωση που αντανακλά σε μια αδήριτη πραγματικότητα. Διαπίστωση που έχουν ομολογήσει άλλωστε τόσο ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος όσο και η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Κυρίως όμως την διαπιστώνουν καθημερινά οι πολίτες με την ανεξέλεγκτη άνοδο των τιμών και τις καταχρηστικές πρακτικές των ολιγοπωλίων.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ KARFITSA

Tags: ΠΑΣΟΚ
Share214Tweet134Send

Σχετικά Άρθρα

«Θέλουμε το νταμπλ και να πάμε τουλάχιστον στους «4» της Ευρώπης»
Αθλητικά

«Θέλουμε το νταμπλ και να πάμε τουλάχιστον στους «4» της Ευρώπης»

Ο Δημήτρης Πελεκίδης μίλησε στην KARFITSA για τον πρώτο τίτλο του ΠΑΟΚ στην χρονιά ορόσημο των 100 χρόνων από την...

Αναρτήθηκε από Θωμάς Μίχος
21/03/2026
Ιστορίες με …κάρυ! Βασίλης Ζαφειριάδης: Γεννήθηκα για να είμαι ζαχαροπλάστης
Θεσσαλονίκη

Ιστορίες με …κάρυ! Βασίλης Ζαφειριάδης: Γεννήθηκα για να είμαι ζαχαροπλάστης

Δέκα ερωτήσεις αναζητούν δέκα σύντομες απαντήσεις. Πρόσωπα της Θεσσαλονίκης, από όλους τους χώρους, μοιράζονται με τους αναγνώστες της εφημερίδας «Karfitsa»...

Αναρτήθηκε από KARFITSANEWS
21/03/2026
Next Post
Δ.Θεσσαλονίκης: Πρόστιμα – φωτιά για τα ανεξέλεγκτα τραπεζοκαθίσματα

Δ.Θεσσαλονίκης: Πρόστιμα - φωτιά για τα ανεξέλεγκτα τραπεζοκαθίσματα

 

Η εταιρεία με την επωνυμία “NK MEDIA GROUP” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2025 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa