, Τετάρτη
22 Μαΐου 2024

search icon search icon

Επιχειρηματικό βοριαδάκι…

kostopoulos
του Ντίνου Κωστόπουλου*
ΝΕΑ ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗ ΑΡΧΙΖΕΙ… Φαίνεται ότι δεν χόρτασαν οι δανειστές με τα… προαπαιτούμενα και αφού έβαλαν τα πάντα στο κοινό ταμείο του χρέους, η προσοχή τους τώρα βρίσκεται σε τρεις πηγές εσόδων: Στις Τράπεζες που προηγούνται κατά παράβαση του Συντάγματος στις εκποιήσεις των πλειστηριασμών. Στις κατασχέσεις περιουσιών των Ελλήνων που χρωστούν σε δάνεια, φόρους, ταμεία κλπ. και στις απλές καθημερινές ανάγκες της επιβίωσής του! Αυξάνεται και πάλι ˜–παρά τη μεγάλη πτώση τιμών παγκοσμίως– η βενζίνη και το πετρέλαιο θέρμανσης λόγω των νέων φορολογικών επιβαρύνσεων. Εν όψει χειμώνα, ακριβαίνει πάλι και το φυσικό αέριο, επομένως σύντομα ακολουθεί και η ΔΕΗ… Έρχονται νέες αυξήσεις στα τσιγάρα, αλλά και στο καθημερινό καφεδάκι του Έλληνα, ενώ παράλληλα μειώνονται κι άλλο μισθοί και συντάξεις, πετσοκόβονται τα εφάπαξ και αναστέλλονται οι επιστροφές φόρων προς τρίτους! Λοιπόν, αν δεν το έχετε καταλάβει, ζούμε στιγμές απόλυτης σχιζοφρένειας και παραλογισμού, έχοντας δυστυχώς μια κυβέρνηση που «χαριεντίζεται» και λογομαχεί επί προσωπικών πολιτικών αντιπαραθέσεων με την… αντιπολίτευση, ενώ ο λαός βιώνει καθημερινά το χειρότερό του εφιάλτη!
ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ συνιστά η βάναυση υπερφορολόγηση των Ελλήνων και η ιστορία δεν θα συγχωρέσει ποτέ το κατάπτυστο ΝΑΙ στους οικονομικούς εκβιαστές (ΔΝΤ, Τρόϊκα, ΕΚΤ, Γερμανία, Γαλλία κλπ.). Η εισβολή τους στην Ελλάδα με προκατασκευασμένα στοιχεία δημοσιονομικού ελλείμματος, ήταν και είναι αντισυνταγματική και παράνομη και δυστυχώς όπως δείχνουν τα πράγματα μας ξεγέλασαν με μια Κυβέρνηση σφετεριστή της Εθνικής μας κυριαρχίας, η οποία μετέτρεψε μέσα σε μια νύκτα το συντριπτικό ΟΧΙ του Ελληνικού λαού και παρά τη θέλησή του σε ΝΑΙ.
Μια κυβέρνηση που υφάρπαξε την ψήφο των Ελλήνων με ψέματα και φρούδες υποσχέσεις για τον ΕΝΦΙΑ, για τις περικοπές συντάξεων και για τα χαράτσια που επί επτά ολόκληρα χρόνια έχουν καταρρακώσει την ελληνική κοινωνία. Καταστράφηκαν 260.000 επιχειρήσεις, χιλιάδες συμπολίτες μας αυτοκτόνησαν, 990.000 είναι οι καταγεγραμμένοι άνεργοι, δηλαδή πάνω από 1.500.000 εκ των οποίων το 60% είναι νέοι, 98 δις έφθασαν οι βεβαιωμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές φόρων και πάνω από 2.500.000 εκατομμύρια Έλληνες διαβιούν πλέον στα όρια της φτώχειας! Κι αυτοί το… βιολί τους! Συνεχίζουν ανελέητα την λεηλασία του τόπου επιβάλλοντας και νέους φόρους, μειώνοντας κι άλλο μισθούς και συντάξεις και σαν να μην έφθαναν μόνον αυτά, χωρίς συνείδηση και ντροπή σχεδιάζουν Συνταγματική Αναθεώρηση για να νομιμοποιήσουν τι άραγε;
ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ… Το Kουτί της Πανδώρας άνοιξε και καθημερινά σέρνουν συνανθρώπους μας με εκβιασμούς και συνοπτικές διαδικασίες, με κατασχέσεις κινητής και ακίνητης περιουσίας, με κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, εξευτελίζοντας οικογένειες. Το Σύνταγμα της Ελλάδος έγινε κουρελόχαρτο, αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και Ανώτατων Δικαστηρίων, αγνοούνται και μπαίνουν στο συρτάρι, οι Εφορίες στέλνουν κατασχετήρια κατά χιλιάδες σε φορολογούμενους που αδυνατούν να πληρώσουν (έστειλαν μέχρι τώρα 5.000 κατασχετήρια και ετοιμάζονται για «πογκρόμ» 150.000 κατασχέσεων!) μέχρι και οι Δήμαρχοι συμμετέχουν στην καταδίωξη των συμπολιτών τους εκδίδοντας κατασχετήρια κατοικιών για οφειλές ακόμη και 500 ευρώ από κλήσεις παράνομης στάθμευσης! Χιλιάδες φορολογούμενοι πολίτες υφίστανται καθημερινά μια πραγματική φορολεηλασία! Τα προεόρτια με τις διαμαρτυρίες πολιτών και οργανώσεων στους πλειστηριασμούς στα Δικαστήρια άρχισαν και όλα δείχνουν πως η συνέχεια θα είναι μάλλον πολύ ζοφερή. Αν δεν σταματήσουν οι εκβιασμοί, οι κατασχέσεις και η φορολογική λεηλασία  –λένε επιχειρηματίες και εργαζόμενοι– το αύριο της πραγματικής οικονομίας θα είναι ακόμη χειρότερο… Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο! Έφεραν έναν τόσο υπερήφανο και αξιοπρεπή λαό στο χείλος του γκρεμού. Οδήγησαν τον Έλληνα στην απόγνωση, λεηλατώντας την περιουσία του και το εισόδημά του επί επτά συνεχή χρόνια… Φτάνει πια!
*Ο κ. Κωστόπουλος είναι Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Επικοινωνίας.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.