, Δευτέρα
26 Φεβρουαρίου 2024

Επιχειρηματικό βοριαδάκι…

kostopoulos
του Ντίνου Κωστόπουλου*
ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ έφερε το τρίτο και… τέταρτο μνημόνιο (!) στην ελληνική οικονομία, με τα επίσημα στοιχεία να δείχνουν αρνητικά επίπεδα ακόμα και στις εξαγωγές! Δυστυχώς, μέσα σε αυτό το επιχειρηματικό αδιέξοδο έσβησαν από τον χάρτη, στα επτά χρόνια λιτότητας και άγριας φορολογίας, περισσότερες από 250.000 επιχειρήσεις οδηγώντας πάνω από 1.000.000 Έλληνες στην ανεργία (!) ενώ με τη διαγραφή των επιχειρήσεων αυτών, το Κράτος έχασε 30 και πλέον δις εθνικού προϊόντος! Σύμφωνα με τα επίσημα νέα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, κατά το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς έκλειναν κάθε μέρα 100 επιχειρήσεις (!) ανεβάζοντας συνολικά τον αριθμό των νέων λουκέτων από 1ης Ιανουαρίου μέχρι τα τέλη Ιουνίου σε 17.893 (!) Καταστροφή δίχως τέλος δηλαδή, με μια κυβέρνηση υπόδουλη και ανίκανη να αντισταθεί στα επερχόμενα… Ο απολογισμός στην αγορά γίνεται ακόμη πιο τραγικός, αν κάποιος «αναγνώσει» τα αποτελέσματα των λουκέτων, όχι από την πλευρά των… αριθμών, αλλά από τις συνέπειες που έφερε η κρίση σε κοινωνικό και ανθρώπινο επίπεδο. Δέκα χιλιάδες και πλέον συνάνθρωποί μας δεν άντεξαν την πίεση και τον εξευτελισμό και έβαλαν λόγω χρεών τέλος στη ζωή τους. Τα νοικοκυριά χρωστούν στη ΔΕΗ περισσότερα από 3 δις και για να… διευκολυνθούν οι καταναλωτές επανέρχονται οι 100 δόσεις! Οι μισοί Έλληνες ζουν στη ζώνη της φτώχειας και των στερήσεων ακόμη και στα βασικά είδη πρώτης ανάγκης και διατροφής, χωρίς κοινωνική ασφάλιση, χωρίς περίθαλψη, χωρίς φάρμακα, χωρίς καμία ελπίδα. Οι άλλοι μισοί, οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι από τα 40 τους χρόνια (!) απομυζούν το Κράτος που καταρρέει, απολαμβάνοντας τους καφέδες τους στις χιλιάδες καφετερίες που… ξεφύτρωσαν παντού! Μισό εκατομμύριο Έλληνες –κυρίως νέοι επιστήμονες και επαγγελματίες– εγκατέλειψαν τη χώρα και κατέφυγαν στο εξωτερικό… και σαν να μην συμβαίνουν όλα αυτά, οι «θεσμοί» και η διακυβέρνηση συνεχίζουν το… βιολί τους! Ερίζουν για τις δόσεις του νέου ΕΝΦΙΑ και οραματίζονται ότι μέχρι το τέλος αυτής της χρονιάς από φόρους πρέπει να εισπράξουν πάνω από 30 δις ευρώ (!) τη στιγμή που οι βεβαιωμένες οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία και στην εφορία ξεπέρασαν ήδη τα 90 δις (!)
ΠΑΙΖΟΥΜΕ …ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ (!) Η παλιά «τέχνη» των πολιτικάντηδων του να αναβάλλουμε συνεχώς τις αποφάσεις και την εφαρμογή των μέτρων, είναι αυτή που μας έφερε και μας οδήγησε σε αυτήν τη νέα δραματική κατάσταση! Ρίχνουμε τη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων ένα-δύο μήνες πίσω, πάμε λίγο πιο πίσω τον ΕΝΦΙΑ, καθυστερούμε τις πάσης φύσεως πληρωμές του Κράτους προς τρίτους από ένα έως πέντε (!) χρόνια, δεν απολύουμε κανέναν δημόσιο υπάλληλο, αλλά περιμένουμε πότε θα… πεθάνει (!) για να ελαφρώσουμε τον κρατικό προϋπολογισμό και προ παντός βάζουμε ό,τι είναι διαθέσιμο για να καθυστερήσουμε τις εισπρακτικές που οργανώνονται για να κατασπαράξουν μέσω των κόκκινων δανείων την κάθε μικρή ή μεγάλη ελληνική περιουσία!.. Αυτή είναι η «αίσθηση» που διαχέεται στην… ατμόσφαιρα της «συντεταγμένης χρεωκοπίας» στην Ελλάδα (!) και γι’ αυτήν άλλωστε «κοκορεύονται» οι πολιτικάντηδες –κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση– που αντί να καθίσουν σε ένα τραπέζι και να βρουν μια εθνική πολιτική σωτηρίας του τόπου και του λαού, καθυστερούν συνεχώς τα επερχόμενα, λες και ως δια μαγείας κάτι θα γίνει και θα γλυτώσουμε!
TΑ … ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ (!) Κάποιοι κάνουν «χρυσές δουλειές» με τα εκατομμύρια που διέθεσε η Ευρωπαϊκή Ένωση για την αντιμετώπιση του προσφυγικού στην Ελλάδα! Αλληλεγγύη μεν, αλλά τα… χρήματα είναι πολλά (!) και ήδη άρχισαν τα… όργανα!.. Συριζαίος κατήγγειλε προ ημερών, ότι ποσό πάνω από 700.000 για τη σίτιση των προσφύγων δόθηκε σε σύντροφο που συνδέεται με κάποιον πολιτευτή του κόμματος!.. Εεε!.. Καλά, τώρα… Εδώ, εδώ και μήνες έχουν εμπλακεί στο «πάρτι» με τους πρόσφυγες δεκάδες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις από Ελλάδα και εξωτερικό και κανείς δημοσιογράφος ή πολιτικός, δεν τολμάει να ενημερώσει τον ελληνικό λαό, ότι όλες αυτές οι Μ.Κ.Ο. είναι οργανώσεις που συστήνονται σε κάθε χώρα με υπόδειξη των Ηνωμένων Εθνών, ελέγχονται, συστήνονται και καθοδηγούνται από τα εκάστοτε Κυβερνητικά στελέχη και παρά το γεγονός ότι λαμβάνουν και διαχειρίζονται πολλά εκατομμύρια για το έργο τους, είναι υπεράνω κάθε οικονομικού ελέγχου! Να δείτε που σε λίγο καιρό θα δούμε, μέχρι και συναυλίες να διοργανώνονται ως …«προσφυγική αλληλεγγύη».
*Ο κ. Κωστόπουλος είναι πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Επικοινωνίας