, Δευτέρα
22 Απριλίου 2024

search icon search icon

Θέτουμε τα θεμέλια για την εθνική μας αναγέννηση

Γιάννης Πλακιωτάκης
του Γιάννη Πλακιωτάκη*
Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης εδώ και δεκαετίες αποτελεί το σημαντικότερο επιχειρηματικό και οικονομικό γεγονός  της  Ελλάδας, αλλά και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Αποτελεί σημείο συνάντησης και αναφοράς για δεκάδες οικονομικούς παράγοντες της Ελλάδας, των Βαλκανίων και της Ευρώπης, οι οποίοι ενδιαφέρονται για ευκαιρίες συνεργασίας και αναζητούν νέες και πρωτοποριακές επιχειρηματικές ιδέες.
Στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία όπου οι τεκτονικές γεωπολιτικές πλάκες της  Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής δέχονται ισχυρότατες δονήσεις, αλλά και η παγκόσμια οικονομική κρίση έχει πλήξει τις αγορές όλου του κόσμου, εκθέσεις σαν της Θεσσαλονίκης συμβάλλουν στην οικονομική και περιφερειακή ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.
Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης έχει και ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον επίσης, διότι από το βήμα της οι πολιτικοί ταγοί της χώρας, τοποθετούνται για τα πολιτικά δρώμενα και παρουσιάζουν τα μελλοντικά τους σχέδια και επιδιώξεις.
Μετά την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στην Έκθεση της Θεσσαλονίκης και τα ασύστολα ψεύδη που για ακόμη μια χρονιά επανέλαβε, για τη Νέα Δημοκρατία η φετινή ‘Έκθεση  αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται την έκθεση για πρώτη φορά ως αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης και από το βήμα της, θα παρουσιάσει τις βασικές αρχές του προγράμματός του για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και την επιστροφή της στην ομαλότητα.
Με ειλικρίνεια και σαφήνεια θα καταθέσει ένα οδικό χάρτη για το πώς θα πρέπει να κινηθεί η Νέα Δημοκρατία ως κυβέρνηση, καθώς και ποιες προτεραιότητες πρέπει να τεθούν, ώστε η χώρα να οδηγηθεί και πάλι στο δρόμο της ανάπτυξης.
Θα προσδιορίσει επίσης, τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο μίγμα της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής, ώστε να ανακουφιστούν οι πολίτες από την απίστευτη φοροεπιδρομή που τους έχει πλήξει.  Ειδικότερα, απ’ όσο γνωρίζω, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα παρουσιάσει κοστολογημένες προτάσεις που θα αιτιολογούν την πρότασή του για μείωση φόρων, περικοπή δαπανών και μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα.
Παράλληλα, θα επιχειρηθεί η σύναψη μιας συμφωνίας αλήθειας με την ελληνική κοινωνία και τους Έλληνες πολίτες. Μιας συμφωνίας που θα εμπνεύσει όλους τους Έλληνες, ώστε να στηρίξουν τη νέα δημιουργική προσπάθεια που ξεκινά για την εθνική σωτηρία και ανάταση της χώρας. Το προσεχές Σαββατοκύριακο, από τη Θεσσαλονίκη ξεκινά μια νέα αφετηρία για τη Νέα Δημοκρατία και τη πατρίδα μας.
Θέτουμε τα θεμέλια για την εθνική μας αναγέννηση. Με αίσθημα ευθύνης, αποφασιστικότητα και τόλμη προχωράμε μπροστά. Βάζουμε στο περιθώριο το ψέμα, το λαϊκισμό, την ανευθυνότητα και την καθεστωτική λογική του ΣΥΡΙΖΑ που μας έφθασαν ένα βήμα πριν την καταστροφή.  Αφήνουμε πίσω το μίζερο χτες και ενωμένοι προχωράμε στο μέλλον.
*Ο κ. Πλακιωτάκης είναι τέως Πρόεδρος της ΝΔ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.