, Κυριακή
19 Μαΐου 2024

search icon search icon

Άρης για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας: Ξεκάθαρη η θέση μας να γίνει με κόσμο – Να αναλάβουν δράση ΕΠΟ και Πολιτεία

«Χρόνος υπάρχει» αναφέρει μεταξύ άλλων η ΠΑΕ Άρης, ζητώντας ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας -κόντρα στον Παναθηναϊκό- να μη γίνει κεκλεισμένων των θυρών.

Η ΕΠΟ ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες ότι ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Άρη, θα γίνει στις 25 Μαΐου 2024 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου και κεκλεισμένων των θυρών.

Με νέα της ανακοίνωση, η ΠΑΕ Άρης επαναλαμβάνει τη θέση της, ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας να γίνει με οπαδούς των δυο ομάδων στις εξέδρες, ζητώντας την παρέμβαση τόσο της ΕΠΟ, όσο και της Πολιτείας.

Να αναφέρουμε πάντως πως η ΕΠΟ έχει προχωρήσει σε επίσημη ανακοίνωση για τις συνθήκες και την ημερομηνία του τελικού, με τον Άρη να μην το αναφέρει στην ανακοίνωσή του και να κάνει λόγο για… ανεπίσημες δηλώσεις.

Η ανακοίνωση του Άρη:

Απομένουν 17 ημέρες μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Γνωρίζουμε την έδρα και την ώρα έναρξης του τελικού: Πανθεσσαλικό Στάδιο (όπως αναφέρει η προκήρυξη) και σέντρα στις 20:30.

Αυτό που απομένει να μάθουμε, επισήμως, είναι αν ο τελικός θα διεξαχθεί παρουσία φιλάθλων ή… μπροστά σε άδεια καθίσματα. Ανεπίσημα, βέβαια, διαβάζουμε και ακούμε δηλώσεις αξιωματούχων του στιλ… «μάλλον πάμε σε τελικό χωρίς θεατές». Επισήμως δεν υπάρχει ακόμη καμία ενημέρωση από κανέναν.

Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ έχει ξεκαθαρίσει τη θέση της από την αρχή: Θέλουμε τελικό με φιλάθλους και των δύο ομάδων γιατί αυτό επιτάσσει -μεταξύ άλλων- και ο σκοπός του τελικού: Να είναι μια γιορτή.

Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ δεν επιθυμεί τελικό σε άδειες εξέδρες και γι’ αυτό άλλωστε είχε -και έχει- τη διάθεση να συμβάλει, ώστε το Πανθεσσαλικό Στάδιο να είναι έτοιμο μέχρι τις 25 του μήνα, πληρώντας τις απαραίτητες προδιαγραφές.

Διαπιστώνουμε, με λύπη, ότι μάλλον δεν έχουν την ίδια επιθυμία όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές. Το γιατί δεν το ξέρουμε και το αφήνουμε στην κρίση της κοινής γνώμης.

Για τελευταία φορά, η ΠΑΕ ΑΡΗΣ θα ήθελε να καλέσει την ΕΠΟ και την Πολιτεία να αναλάβουν ΣΗΜΕΡΑ δράση, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις και το Πανθεσσαλικό να είναι έτοιμο στις 25 Μαΐου για να φιλοξενήσει φιλάθλους και των δύο φιναλίστ.

Εφόσον υπάρξει πραγματική βούληση, ο χρόνος των 17 ημερών είναι αρκετός (το λέμε με βεβαιότητα αυτό γιατί η ΠΑΕ ΑΡΗΣ τοποθέτησε πρόσφατα το νέο σύστημα καμερών στο Κλεάνθης Βικελίδης και απαιτήθηκε πολύ μικρότερο διάστημα).

Εφόσον ο τελικός διεξαχθεί χωρίς φιλάθλους, το ελληνικό ποδόσφαιρο και το κύρος του θεσμού θα υποστούν ακόμη ένα πλήγμα, για το οποίο, όμως, η ΠΑΕ ΑΡΗΣ δεν θα φέρει καμία απολύτως ευθύνη.

Χρόνος υπάρχει, εφόσον υπάρξει βούληση. Τα υπόλοιπα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις…

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.