, Σάββατο
22 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Conference League: Αυτό είναι το υγειονομικό σχέδιο ενόψει του τελικού – Ποιο θα είναι το σημείο αναφοράς;

Ο «πυρετός» των προετοιμασιών, με βάση το πρωτόκολλο της UEFA, για όλο το υγειονομικό σχέδιο που θα στηθεί ενόψει του τελικού του Europa Conference League, για τα νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ, την Υγειονομική Περιφέρεια αλλά και το υγειονομικό προσωπικό των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, εφόσον χρειαστεί να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες σε φιλάθλους ή προσκεκλημένους του αγώνα.

Ως νοσοκομείο αναφοράς του τελικού ορίστηκε ο Ευαγγελισμός, ενώ σε πλήρη συναγερμό τα τελευταία 24ωρα βρίσκονται όλες οι υγειονομικές αρχές για τον μεγάλο αγώνα που θα διεξαχθεί στην Αθήνα την Τετάρτη 29 Μαΐου στο OPAP Arena.

Όπως αναφέρει το ethnos.gr τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιούνται συνεχείς συσκέψεις μεταξύ της Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) του ΕΚΑΒ – ΚΕΠΥ και των Διοικητών Νοσοκομείων των 3 βασικών μονάδων που έχουν τεθεί σε συναγερμό, ώστε να οργανωθεί όλο το σχέδιο.

Τα τρία νοσοκομεία

Με βάση τις αποφάσεις που ελήφθησαν, τρία είναι τα βασικά νοσοκομεία που έχουν αναλάβει την περίθαλψη των επισκεπτών αλλά και την παροχή υπηρεσιών υγείας:

Ο Ευαγγελισμός που ορίστηκε νοσοκομείο αναφοράς και θα αναλάβει να νοσηλεύσει τους υψηλούς προσκεκλημένους εάν χρειαστεί. Ήδη η Διοίκηση του Νοσοκομείου έχει προετοιμάσει τους θαλάμους όπου και θα νοσηλευτούν σε ώρα ανάγκης οι επίσημοι του αγώνα.

Κατά τη διάρκεια της επιφυλακής που θα τεθεί ο Ευαγγελισμός για τον τελικό του Conference League, το νοσοκομείο θα λειτουργεί κανονικά για τους υπόλοιπους ασθενείς, όπως έχει διευκρινίσει το υπουργείο Υγείας.

Να σημειωθεί ότι το υγειονομικό προσωπικό του Ευαγγελισμού θα καλύπτει με ειδική ιατρονοσηλευτική ομάδα και την περιοχή του Θησείου που θα είναι ένα από τα σημεία συγκέντρωσης των φιλάθλων την Τετάρτη πριν τον αγώνα.

Οι φίλαθλοι θα συγκεντρωθούν συνολικά σε 4 σημεία στην Αθήνα με βάση το σχέδιο, εκ των οποίων τα 2 θα είναι στο ΟΑΚΑ.

Δεύτερο νοσοκομείο που έχει ορισθεί από τις υγειονομικές αρχές και το υπουργείο Υγείας για να αναλάβει την περίθαλψη των επισκεπτών είναι το ΚΑΤ.

Σύμφωνα με το υγειονομικό σχέδιο που έχει καταρτιστεί, το ΚΑΤ θα αναλάβει όλα τα ορθοπεδικά περιστατικά, με δεδομένο ότι ειδικεύεται στον τομέα αυτό. Ήδη έχουν τεθεί σε επιφυλακή οι βασικές κλινικές που θα αναλάβουν τα ορθοπεδικά περιστατικά εάν χρειαστεί, καθώς στην χώρα μας θα βρεθούν χιλιάδες φίλαθλοι από όλο τον κόσμο.

Το Σισμανόγλειο στα Βόρεια Προάστια είναι το τρίτο νοσοκομείο που διαδραματίζει σημαντικό ρόλο για την υγειονομική στήριξη του αγώνα, καθώς θα αναλάβει όλα τα υπόλοιπα περιστατικά που είναι πιθανό να προκύψουν εξαιτίας του αγώνα.

Την κατάρτιση του υγειονομικού σχεδίου που βασίζεται στο πρωτόκολλο της UEFA και είναι στα πρότυπα των Ολυμπιακών αγώνων έχει κάνει – όπως λένε πληροφορίες του ethnos.gr – ο Διοικητής της 1ης ΥΠΕ Παναγιώτης Στάθης σε συνεργασία με τους Διοικητές των 3 Νοσοκομείων και τον Πρόεδρο του ΚΕΠΥ- ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου.

Το ΚΕΠΥ – ΕΚΑΒ

Το ΕΚΑΒ – ΚΕΠΥ από την άλλη είχε κάνει και τον δικό του ξεχωριστό σχεδιασμό για το πώς θα αντιμετωπίσει τα πιθανά περιστατικά. Μάλιστα θα διαθέτει και πρόσωπο- σύνδεσμο στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ ώστε να μπορούν να γίνουν οι συνεννοήσεις σε έκτακτα περιστατικά.

Να σημειωθεί ότι το ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ έχει θέσει σε αυξημένη ετοιμότητα όλα τα νοσοκομεία που εφημερεύουν εκείνη την ημέρα της 1ης και 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Σύμφωνα με το πλάνο που έχει καταρτιστεί την Τετάρτη 29 Μαΐου θα υπάρχει ενισχυμένη δύναμη ασθενοφόρων σε όλο το Λεκανοπέδιο για όλη τη διάρκεια της ημέρας του τελικού. Το απόγευμα – βράδυ θα υπάρχουν 4 ασθενοφόρα, 2 Κινητές Μονάδες και 3 μηχανές του ΕΚΑΒ στην ευρύτερη περιοχή του γηπέδου.

Πηγή: Monobala.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.