, Κυριακή
19 Μαΐου 2024

search icon search icon

Conference League: Σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του τελικού – Συνάντηση Χρυσοχοΐδη με αξιωματούχους της UEFA

Σήμερα θα διεξαχθεί η πρώτη επιτελική σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας που θα εκπονηθούν στην Νέα Φιλαδέλφεια, την ημέρα του μεγάλου τελικού του Conference League ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Φιορεντίνα.

Αυτή θα διεξαχθεί υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και θα πάρουν μέρος ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που θα έχουν την επιτελική ευθύνη για την εφαρμογή των αποφάσεων που θα ληφθούν. Παρόντες θα είναι και οι υπεύθυνοι της UEFA.

Ο αγώνας είναι υψηλού κινδύνου λόγω της διεξαγωγής του στη Νέα Φιλαδέλφεια και του γενικότερου κλίματος που επικρατεί.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, τα μέτρα έχουν σχεδόν οριστικοποιηθεί και όπως είναι αναμενόμενο το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, πρόκειται να μετατραπεί σε “φρούριο”.

H ΕΛ.ΑΣ. σχεδιάζει με ιδιαίτερη προσοχή τα μέτρα, με ιδιαίτερη βαρύτητα να δίνεται στην ενεργοποίηση του «πληροφοριακού» δικτύου. Στο στόχαστρο πρόκειται να μπουν κυρίως οπαδοί που έχουν απασχολήσει ξανά τις αρχές και που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν εκ νέου πρόβλημα.

Έτσι, κρατική ασφάλεια, Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους αθλητικούς χώρους, διμοιρίες των ΜΑΤ, αστυνομικοί της ΟΠΚΕ και Αντιτρομοκρατική, θα μετέχουν στον επιχειρησιακό σχεδιασμό, καθώς και στο σύνολό της η ΕΛ.ΑΣ.

Πηγή: ertnews.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.