Δύο μεγάλα «βαρίδια» κι ένας μεγάλος στόχος

Του Βασίλη Μάστορα

Μετά από 16 αγωνιστικές ο Αρης βρίσκεται εκτός εξάδας του βαθμολογικού πίνακα. Αποτέλεσμα που έχει να κάνει με αυτά που ισχύουν μέχρι τώρα και με δεδομένο τους -6β. που έχει επιβληθεί στους «κίτρινους» για την υπόθεση Λάσκοφ. Σε αντίθετη περίπτωση ο Αρης θα βρισκόταν στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Ανεξαρτήτως όμως με τους βαθμούς που κέρδισε ιδρώνοντας μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, το σίγουρο είναι αυτό που έχει στα χέρια της η ομάδα του Ακη Μάντζιου. Ένα λοιπόν το «βαρίδιο» για τον Αρη, ενώ το Πρωτάθλημα έχει μπει στον δεύτερο γύρο. Σημαντικό με δεδομένο ότι δεν ξέρει πόσους βαθμούς έχει στο δισάκι του. 

Δεύτερο «βαρίδιο» για τους «κίτρινους» η εκκρεμοδικία στην υπόθεση Ντουρμισάϊ. Από αναβολή σε αναβολή πάει η έκδοση της απόφασης από το CAS με αποτέλεσμα ο Αρης να βρίσκεται σε μία ιδιότυπη ομηρία. Σε ένα ενδεχόμενο αθώωσης του, σενάριο που έχει τις μικρότερες πιθανότητες, ούτε γάτα ούτε ζημιά. Η ομάδα θα συνεχίσει τον δρόμο της. Αν όμως επιβληθεί BAN τότε αρχίζουν τα δύσκολα. Το καλοκαίρι λήγουν συνολικά 15 συμβόλαια οπότε λογικά ο Αρης θα βρεθεί σε μία περιδίνηση. Οι παίκτες των οποίων τα συμβόλαια θα λήγουν θα βρεθούν σε θέση ισχύος, γνωρίζοντας ότι ο Αρης δεν θα μπορέσει να αποκτήσει παίκτες από την ελεύθερη αγορά.

Αρα οι «κίτρινοι» θα είναι ανίσχυροι στις διαπραγματεύσεις, ενώ δεν θα υπάρξει αλλαγή προσώπων στον… «θίασο». Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι θα πρέπει η διοίκηση Καρυπίδη να κάνει έναν προγραμματισμό από τη μεταγραφική περίοδο που διανύουμε. Ετσι ώστε στην περίπτωση επιβολής ΒΑΝ  να έχει ενισχύσει το ρόστερ. Το ζήτημα βεβαίως είναι ότι τον Γενάρη δύσκολα κάποιος βρίσκει καλούς ελεύθερους παίκτες στην αγορά. Για τον Αρη όμως 2-3 μεταγραφές μέχρι το τέλος του μήνα είναι αναγκαίες. Εχει μπροστά του σχεδόν τα 2/3 του Πρωταθλήματος μαζί με τα πλέϊ οφ και τον μεγάλο στόχο που είναι το Κύπελλο.

Αυτόν που σύμφωνα την κλήρωση μπορεί να τον οδηγήσει στην κατάκτηση ενός τίτλου. Αρα σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να ενισχυθεί σ’ αυτή την μεταγραφική περίοδο. Τουλάχιστον μ’ έναν φορ κι έναν αριστεροπόδαρο αμυντικό. Γιατί οι ευκαιρίες δεν παρουσιάζονται κάθε μέρα.