, Παρασκευή
02 Δεκεμβρίου 2022

FIFA: Καλεί τις ομοσπονδίες για φιλικά ενόψει μουντιάλ

Η FIFA έστειλε επιστολή στις ομοσπονδίες για να διεξαχθούν φιλικά προετοιμασίας από τις 14 έως τις 20 Νοεμβρίου ενόψει του Παγκόσμιο Κύπελλο 2022.

Η περίοδος αυτή απαιτεί την υποχρεωτική αποδέσμευση όλων των παικτών από τους συλλόγους τους στις εθνικές ομάδες των 32 ομοσπονδιών που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η FIFA υπογραμμίζει ότι «γνωρίζει ότι πολλές ομοσπονδίες που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, πρόκειται να διοργανώνουν φιλικά με εθνικές ομάδες που δεν συμμετέχουν στο Μουντιάλ, στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους. Η FIFA ενθαρρύνει όλους τους συλλόγους και τις ομοσπονδίες να προγραμματίσουν φιλικά κατά την περίοδο προετοιμασίας μεταξύ 14 και 20 Νοεμβρίου 2022.»

Η FIFA σημειώνει επίσης στην επιστολή της ότι «παρακολούθησε τον προγραμματισμό των εθνικών διοργανώσεων συλλόγων κατά την περίοδο του Παγοσμίου Κυπέλλου 2022 και παρατήρησε ότι στην πλειοψηφία τους, «έχει αποφασιστεί  προσωρινή αναστολή της σεζόν τους ξεκινώντας από την περίοδο προετοιμασίας που ξεκινά στις 14 Νοεμβρίου 2022».