23:26, Παρασκευή
27 Μαΐου 2022

Η νίκη του Αρη στην Τούμπα και η επόμενη μέρα των «κίτρινων»

Ο Αρης με τη νίκη στην Τούμπα απέδειξε ότι δεν έχει πει ακόμη την τελευταία λέξη, στα πλέι οφ. Παρότι μετά τις ήττες από τον Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό άρχισε να θολώνει ο στόχος της Ευρώπης, με τη νίκη στο classico απέδειξε ότι έχει τα ψυχικά αποθέματα για να κυνηγήσει μέχρι το τέλος τον εναπομείναντα φετινό του στόχο.

Πλέον ο σημερινός αγώνας με την ΑΕΚ αποκτά χαρακτήρα τελικού. Ο Αρης με την ΑΕΚ έχουν τους ίδιους βαθμούς, οπότε αν ο Αρης νικήσει σήμερα θα είναι σίγουρα τέταρτος και θα περιμένει τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής προκειμένου να μάθει την τελική θέση που θα καταλάβει στον βαθμολογικό πίνακα. Κάτι που λίγο τον «καίει», από τη στιγμή που θα έχει κατακτήσει μία από τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη. Ο λόγος; Ακόμη και δεύτερος αν τερματίσει δεν κερδίζει προκριματικό γύρο στο Conference League.

Aρα για τον Αρη το ζητούμενο είναι να βρει σήμερα τον τρόπο να νικήσει την ΑΕΚ. Σαφώς και η αποστολή του δεν θα είναι εύκολη. Παρότι η αντίπαλος του φέτος βγάζει στο γήπεδο πολλές παθογένειες, κάτω από την πίεση της ανάγκης να μη βρεθεί εκτός Ευρώπης, λογικά θα κάνει το καλύτερο δυνατό. Κι αυτό δεν θα πρέπει να διαφεύγει από τους παίκτες του Αρη. Είναι θετικό που οι «κίτρινοι» αντέδρασαν στην Τούμπα και παρέμειναν στο κόλπο της Ευρώπης. Και έχει αξία που στον κρισιμότερο, ίσως αγώνα της χρονιάς, βρήκαν την αγωνιστική τους ισορροπία και έριξαν στο καναβάτσο τον ΠΑΟΚ. Ομάδα η οποία είχε τους δικούς της λόγους να αντιδράσει και να νικήσει μετά από εννέα αγώνες χωρίς νίκη. Αρα το «διπλό» του Αρη αποκτάει ακόμη μεγαλύτερη αξία.

Όπως και το γεγονός ότι ο Μπούργος άφησε στην άκρη τους «πειραματισμούς» και ξεκίνησε τον αγώνα με τη δοκιμασμένη λύση του 4-2-3-1 επαναφέροντας στον άξονα τον Μπερτόγλιο.