, Κυριακή
26 Μαΐου 2024

search icon search icon

Κ. Βασιλόπουλος: Γίναμε μάρτυρες ρατσιστικής συμπεριφοράς!

Ο Αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Βασιλόπουλος, βρέθηκε στο Γιαν Μπρέιντελ, για να παρακολουθήσει την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ και με δήλωσή του ανέφερε, πως μετά από τόσα χρόνια αποστολών με τον Δικέφαλο ήταν η χειρότερη αντιμετώπιση που έχει υπάρξει απέναντι στους εκδρομείς του Δικεφάλου από την αστυνομία.

Αναλυτικά:

«Μετά από τόσα χρόνια σε αποστολές σε ευρωπαϊκά γήπεδα, είμαι βέβαιος ότι, η αντιμετώπιση των Ελλήνων από την Βελγική Αστυνομία, ήταν η χειρότερη που έχουν αντιμετωπίσει εκδρομείς του ΠΑΟΚ. Χωρίς ίχνος υπερβολής, γίναμε μάρτυρες ρατσιστικής συμπεριφοράς σε βάρος των φιλάθλων και των οπαδών του Δικεφάλου, που όντας κάτοχοι νόμιμου εισιτηρίου, δεν κατάφεραν ποτέ να εισέλθουν στο γήπεδο.

Με πλημμελή έλεγχο αρχικά που οδήγησε σε συνωστισμό και στη συνέχεια με χρήση άσκοπης και δυσανάλογης ωμής βίας για να «διορθώσουν» το κομφούζιο που οι ίδιοι προκάλεσαν, οι Βέλγοι αστυνομικοί εκθέτουν ανεπανόρθωτα κάθε έννοια Νόμου και Τάξης στην καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το γεγονός ότι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, οφείλεται αποκλειστικά στην ωριμότητα και την ψυχραιμία των φίλων του ΠΑΟΚ, που ακολούθησαν τις οδηγίες των συνοδών ασφαλείας της ΠΑΕ. Η UEFA δεν μπορεί να κλείσει τα μάτια στις αυθαιρεσίες των βέλγικων αρχών, που καταστρατήγησαν κάθε έννοια φιλοξενίας και ασφάλειας.

Ως άνθρωπος του ποδοσφαίρου, επί σχεδόν 4 δεκαετίες αθλητικός συντάκτης και Αντιδήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης, εκφράζω την ανησυχία μου για την ένταση που έχει προκληθεί στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ, ενόψει του επαναληπτικού της επόμενης εβδομάδας. Οι Βέλγοι φίλαθλοι δεν συμμετείχαν σε οποιαδήποτε ενέργεια εναντίον των Ελλήνων και οφείλουμε να προστατεύσουμε τη δική τους παρουσία στη Θεσσαλονίκη, σε αντίθεση με όσα (δεν) έκαναν οι δικοί τους «άρχοντες» στο Βέλγιο.

Κωνσταντίνος Βασιλόπουλος».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.