, Παρασκευή
24 Μαΐου 2024

search icon search icon

Κώστας Βλαχοδημητράκος: Το Καυτανζόγλειο είναι αθλητικό τοπόσημο

Ο Κώστας Βλαχοδημητράκος ορίσθηκε ως συντονιστής διευθυντής στο Καυτανζόγλειο στάδιο. Είναι πολιτικός μηχανικός, αλλά και ενεργειακός επιθεωρητής. Με πρόσφατο νόμο δημοσιευμένο σε ΦΕΚ συστάθηκε η θέση αυτή για το Καυτανζόγλειο προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την στατικότητα και την πυρασφαλιση του συγκροτήματος. Στα επιτυχημένα πρότυπα του ΟΑΚΑ όπου “θεραπεύθηκαν” σε τάχιστο χρόνο πολλά από τα χρονίζοντα προβλήματα.

Του Χαράλαμπου Ανδρεάδη

Αναμένεται μάλιστα τις επόμενες ημέρες η έκδοση της ΚΥΑ όπου θα περιγράφονται τα καθήκοντα και οι αρμοδιότητες του συντονιστή. Επιπλέον υπενθυμίζουμε πως με υπουργική απόφαση από εφέτος αυξάνεται η ετήσια επιχορήγηση του Καυτανζογλείου κατα 150%.

Ο Κώστας Βλαχοδημητράκος σε αποκλειστικές του δηλώσεις υπογραμμίζει:

” Το Καυτανζόγλειο είναι αθλητικό τοπόσημο για όλη τη χώρα και ιδιαίτερα για την Βόρεια Ελλάδα. Από τον αναπληρωτή υπουργό αθλητισμού Γιάννη Βρούτση μου δόθηκε η εξής οδηγία: Τρέξε το Καυτανζόγλειο. Έτσι ήδη από την Μεγάλη Εβδομάδα εγκαταστάθηκα στο Στάδιο και συνοψίζω τον προγραμματισμό σε τρεις επικεφαλίδες:

Είναι μεγάλη η πρόκληση – ιδιαίτερα θετικό η οικονομική ενίσχυση από πλευράς Πολιτείας – Μια η λύση, η αδειοδότηση του Σταδίου και αναφέρομαι σε ουσιαστική αδειοδότηση.

Οι πρώτες διαπιστώσεις είναι οι εξής:

Το Στάδιο είναι αρκετά παρατημένο.

Τα προβλήματα των διαβρώσεων είναι αντιμετωπίσιμα. Το Καυτανζόγλειο είναι υποστελεχωμένο σε μεγάλο βαθμό, ο αριθμός των 14 εργαζομένων είναι ιδιαίτερα μικρός , ευτυχώς που οι εξωτερικοί συνεργάτες είναι αρκετά έμπειροι και αποδοτικοί.

Από την άλλη όμως πλευρά με έχει εντυπωσιάσει η αγάπη που έχουν οι Θεσσαλονικείς για το Καυτανζόγλειο και ιδιαίτερα οι άνθρωποι του στίβου.

Σημαντικό όμως αγκάθι πως δεν υπάρχουν τα τοπογραφικά και τα υπόλοιπα συναφή σχέδια των εγκαταστάσεων, καθώς και πως δεν έχει παραδοθεί το project των επισκευών από την Θεμελιοδομή.

Ήδη προχωρούμε στη θεραπεία αυτού του ζητήματος , ασφαλώς με τις σύγχρονες επιστημονικές διαδικασίες, αλλά και την ισχύουσα νομοθεσία.

Ως πρώτο σημαντικό βήμα καταθέσαμε στην Πυροσβεστική την Μεγάλη Εβδομάδα το σχέδιο πυρασφάλειας που καταρτίσαμε για το κεντρικό στάδιο και αναμένουμε την έγκριση του ώστε να προχωρήσουμε το συντομότερο δυνατόν στα επόμενα βήματα πχ δημοπράτηση κλπ.

Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος πως σε σύντομο χρονικό διάστημα ομιλώ για τους επόμενους μήνες , θα έχουμε αντιμετωπίσει και επιλύσει την πλειοψηφία των θεμάτων σχετικά με την επιδιωκόμενη άρτια λειτουργία του Καυτανζογλείου “.

4Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟ ΜΙΤΙΝΓΚ

Με πολλές συμμετοχές και αρκετά αξιόλογες επιδόσεις έγινε το 4ο Αλεξανδρινό μητινγκ στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Το μήτινγκ είναι αφιερωμένο σε μνήμη Γιώργου Πάντου. Του καθηγητή φυσικής αγωγής που προσέφερε παρα πολλά στον αθλητισμό της ευρύτερης περιοχής! Διατέλεσε αντιδημαρχος του δήμου Αλεξάνδρειας , αντιπρόεδρος του ΓΑΣ Αλεξάνδρεια και ταμίας στην ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κεντρικής Μακεδονίας.

Αγωνιστικά, το πρόσωπο των αγώνων ήταν η σπρίντερ Πολυνίκη Εμμανουηλίδου του ΑΣΣ Αλεξάνδρου Μακεδονίας που κέρδισε στα 100 μέτρα με 11,22;και στα 200 μέτρα με 23,33 .

Ο ισχυρός, ευνοϊκός  άνεμος προκάλεσε ικανοποιητικά αποτελέσματα , όμως δεν αναγνωρίζονται επισημα αυτές οι επιδόσεις .

Άνδρες :

Σφύρα : Νόρις (Βρετανία) 76,24 – Κων/νος Ζαλτος 73,14 – Γιάννης Κορακιδης 72,75 .

100 μέτρα : Σωτήρης Γκαραγκανης 10,37 – Βασίλης Μυριανθοπουλος 10,41 – Νίκος Παναγιωτόπουλος 10,44 .

200 μετρα : Γκαραγκάνης 20,96 – Παναγιωτόπουλος 21,30 .

Σφαίρα : Οδυσσέας ΜουζενΊδης 19,62 – Αναστάσιος ΛατιφλΆρι 19,34 .

Τριπλούν : Δημήτρης Τσιάμης 16,71.

Μήκος : Αντώνης Στυλιανίδης 8,02.

Γυναίκες :

100 μέτρα : Πολυνίκη Εμμανουηλίδου 11,22 – Ολίβια Φωτοπουλου (Κύπρος ) 11,34 – Δήμητρα Τσουκαλά 11,37 .

200 μέτρα : Εμμανουηλίδου 23,33 – Τσουκαλά 23,61 – Άρτεμις Αναστασίου 23,69.

Μήκος : Γκαρντάσεβιτς (Σερβία) 6,89 – Μαρία Στεφανόπουλου 6,60 – Αντριάνα Γκογκα 6,43 .

400 μέτρα : Λάουρα Ζενέγια 54,45 – Αναστασία Ράπτη 54,66 .

400 εμπόδια : Δήμητρα Γναφάκη 57,58 .

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ KARFITSA

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.