, Σάββατο
24 Φεβρουαρίου 2024

Ο Άρης, ο θρίαμβος και ο Ιανουάριος των μεταγραφών

Η νίκη του Αρη επί του Παναθηναϊκού, έφερε αισιοδοξία στους «κίτρινους» για τη συνέχεια του Πρωταθλήματος. Λογικό.

Η ομάδα του Μάντζιου πέρασε πολλές περιπέτειες από το ξεκίνημα του Πρωταθλήματος με αποτέλεσμα να χάσει την εμπιστοσύνη του κόσμου της. Στο περισσότερο κομβικό σημείο όμως έβγαλε το κεφάλι έξω από το… νερό, με τη νίκη επί του Παναθηναϊκού, και πλέον έχει αλλάξει η ατζέντα της συζήτησης.

Ο Αρης άρχισε να σκέφτεται τις πιθανότητες που έχει να βρεθεί στο κόλπο της Ευρώπης. Κάτι το οποίο έχει μεν βαθμό δυσκολίας, αλλά οφείλουν οι «κίτρινοι» να διεκδικήσουν αυτόν τον στόχο μέχρι το τέλος. Γιατί είναι άλλο να χάσουν τον στόχο με μικρή βαθμολογική διαφορά από τον τέταρτο του βαθμολογικού πίνακα και άλλο να βλέπουν την πλάτη του από πολύ μακριά.

Ο Αρης έχει όμως μπροστά του και το Κύπελλο. Με δεδομένο ότι ο πρώτος αγώνας με την ΑΕΚ έχει μετατεθεί για τον Ιανουάριο οι «κίτρινοι» αποκτούν πλεονέκτημα ενίσχυσης. Με τα νέα δεδομένα όμως θα πρέπει να επιταχύνουν τις ενέργειες τους για την απόκτηση των ποδοσφαιριστών που κρίνονται αναγκαίοι. Δηλαδή ένας φορ, ένας αριστεροπόδαρος επιθετικός και ένας ανασταλτικός χαφ. Κάτω από προϋποθέσεις ίσως αποκτηθεί κι ένας αμυντικός για το αριστερό άκρο της άμυνας. Το ζήτημα όμως δεν είναι η αριθμητική ενίσχυση της ομάδας. Δεκαεννέα μεταγραφές έκανε το περασμένο καλοκαίρι ο Αρης και βασικοί αγωνίζονται μόνο 3-4 ποδοσφαιριστές. Οι μεταγραφές λοιπόν θα πρέπει να είναι ουσίας και κυρίως έτοιμοι οι νεοαποκτηθέντες να αγωνιστούν. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη το αργότερο μέχρι τα Χριστούγεννα, ώστε στην επανέναρξη του Πρωταθλήματος να είναι στη διάθεση του προπονητή. Αν υπάρξει ολιγωρία, ίσως να αποτελέσουν άδωρο άδωρον, γιατί θα έχουν περάσει κρίσιμοι αγώνες και κυρίως ο πρώτος αγώνας, ίσως και ο δεύτερος, με την ΑΕΚ για το Κύπελλο.

Για τον Αρη όμως προέχει να κεφαλαιοποιήσει μέχρι τη διακοπή του Πρωταθλήματος για τις γιορτές, τη νίκη επί του Παναθηναϊκού. Κι αυτό θα γίνει αν καταφέρει να νικήσει ΟΦΗ και Λαμία στο γήπεδο του και να μην χάσει στην Τρίπολη από τον Αστέρα. Ο αγώνας της Δευτέρας με την ΑΕΚ δεν είναι γραμμένος στα μαθηματικά της βαθμολογικής συγκομιδής, λόγω της δυναμικότητας της αντιπάλου, οπότε ό,τι περισσότερο πετύχει θα είναι κέρδος.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ KARFITSA