ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Πλατινί κατά Ινφαντίνο: «Ήρθε η ώρα να αποχωρήσει»

KARFITSANEWS Αναρτήθηκε από KARFITSANEWS
31/08/2026
Αθλητικά
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0
Πλατινί κατά Ινφαντίνο: «Ήρθε η ώρα να αποχωρήσει»

Ο πρώην θρύλος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και πρώην πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, δήλωσε στο «Canal+» ότι ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, «πρέπει να φύγει» επειδή δεν «σεβάστηκε τους κανόνες» του ποδοσφαίρου.

«Τα οικονομικά ζητήματα είναι ένα πράγμα, αλλά νομίζω ότι ο Ινφαντίνο απέτυχε επειδή είναι ο εγγυητής των κανόνων του παιχνιδιού και δεν τους σεβάστηκε. Τα διαλείμματα για διαφημίσεις (τα υποχρεωτικά διαλείμματα για αναψυκτικά κατά την διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2026) δεν περιλαμβάνονται στους κανονισμούς, το 30λεπτο ημίχρονο στον τελικό δεν περιλαμβάνεται στους κανονισμούς και η κόκκινη κάρτα είναι η χειρότερη. Είναι ο εγγυητής των κανόνων, δεν τους σέβεται, πρέπει να φύγει», δήλωσε ο τρεις φορές νικητής της «Χρυσής Μπάλας» στο πρόγραμμα του Canal Football Club, αναφερόμενος στην τιμωρία του Αμερικανού επιθετικού Φόλαριν Μπαλογκάν, η οποία ανατράπηκε κατά την διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά από παρέμβαση του Ντόναλντ Τραμπ.

Από το τέλος του τουρνουά που διεξήχθη αυτό το καλοκαίρι στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Μεξικό και τον Καναδά, ο πρόεδρος της FIFA βρίσκεται υπό τεράστια πίεση μετά την αποκάλυψη του αποτυχημένου σχεδίου του να ανοίξει το Παγκόσμιο Κύπελλο σε ιδιώτες επενδυτές. Η UEFA, σε συνεργασία με την Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία της Βόρειας Αμερικής και της Καραϊβικής (CONCACAF) και την Ασιατική Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία (AFC), ηγείται της προσπάθειας απομάκρυνσης του επικεφαλής της παγκόσμιας διοικητικής αρχής, ο οποίος κατέχει τα καθήκοντά του από το 2016 και είναι υποψήφιος για επανεκλογή στο συνέδριο που έχει προγραμματιστεί για τον Μάρτιο του 2027 στο Μαρόκο.

Η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία προετοιμάζει, καταγγελία βάσει της ελβετικής νομοθεσίας κατά του Τζιάνι Ινφαντίνο για «άπιστη διοίκηση», ενώ παράλληλα αναζητά έναν υποψήφιο για να αντιταχθεί στον Ιταλοελβετό ηγέτη το 2027.

«Αυτό δεν θα επιλυθεί μέσω των αθλητικών αρχών και δεν θα καθαιρεθεί. Νομίζω ότι εάν η UEFA θέλει να απομακρύνει τον Ινφαντίνο, θα γίνει μέσω των δικαστηρίων», δήλωσε ο Μισέλ Πλατινί και πρόσθεσε: «Πάντα ήξερα ότι αγαπούσε τα χρήματα και την εξουσία».

Related Post

Άρης: Σύνθημα νίκης στο ντέρμπι από τον κόσμο στη ΔΕΘ

ΠΑΟΚ: Η Νέα Τούμπα θα έχει χωρητικότητα 35.000 θέσεων

ΠΑΟΚ: Με τις γνωστές απουσίες στο ντέρμπι με τον Άρη

ΠΑΟΚ: Παρουσιάζεται η Νέα Τούμπα

Υπενθυμίζεται, ότι ο Πλατινί είχε προταθεί για πρόεδρος της FIFA πριν τεθεί εκτός λόγω κατηγοριών για απάτη που οδήγησαν σε τελική αθώωση στην Ελβετία τον Αύγουστο του 2025. Η απομάκρυνση του προέδρου της UEFA (2007-2015) άνοιξε το δρόμο για την απροσδόκητη εκλογή τον Φεβρουάριο του 2016 του γενικού γραμματέα του, Τζάνι Ινφαντίνο.

«Δεν με έριξε κάτω. Το εκμεταλλεύτηκε. Αλλά τώρα που διεξάγονται πολλές έρευνες εναντίον του σε όλο τον κόσμο, κυκλοφορούν φήμες ότι γνώριζε ορισμένα πράγματα», επεσήμανε ο Μισέλ Πλατινί, ο οποίος υπέβαλε μήνυση τον Ιούνιο εναντίον του Τζάνι Ινφαντίνο για «δυσφήμηση» και «αθέμιτη άσκηση επιρροής»: «Το έκανα στην Γαλλία επειδή στην Ελβετία δεν έχω πολλές πιθανότητες να κερδίσω».

Όταν ρωτήθηκε για πιθανή επιστροφή σε διοικητικά όργανα, ο Πλατινί απάντησε: «Όχι, δεν θέλω. Σύλλογοι, διοικητικά όργανα, αυτό τελείωσε. Μπορώ να προσφέρω καλές συμβουλές, ώστε να μπορέσω να ιδρύσω μια εταιρεία συμβούλων ποδοσφαίρου. Πολλοί άνθρωποι μου ζητούν βοήθεια, σύλλογοι, ομοσπονδίες και ούτω καθεξής».

Tags: FIFAΤζιάνι Ινφαντίνο
Share214Tweet134Send

Σχετικά Άρθρα

Άρης: Σύνθημα νίκης στο ντέρμπι από τον κόσμο στη ΔΕΘ
Αθλητικά

Άρης: Σύνθημα νίκης στο ντέρμπι από τον κόσμο στη ΔΕΘ

Οι Μανού Γκαρθία και Ρικάρντο Βέλιο έγιναν αντικείμενα λατρείας από τους φίλους του Άρη που έδωσαν το «παρών» στο περίπτερο...

Αναρτήθηκε από Γιώργος Μυλωνάς
11/09/2026
ΠΑΟΚ: Η Νέα Τούμπα θα έχει χωρητικότητα 35.000 θέσεων
Αθλητικά

ΠΑΟΚ: Η Νέα Τούμπα θα έχει χωρητικότητα 35.000 θέσεων

Ο ΠΑΟΚ παρουσίασε την πρόοδο του σχεδιασμού για τη Νέα Τούμπα, με χωρητικότητα έως 35.000 θεατών και νέο Fan Wall....

Αναρτήθηκε από KARFITSANEWS
11/09/2026
Next Post
Ολικός ανασχεδιασμός και ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας και του ΠΣ την περίοδο 2019-2026

ΓΓΠΠ: Στοχευμένα μέτρα και συντονισμός για τη νέα αντιπλημμυρική περίοδο











Η εταιρεία με την επωνυμία “POLITICAL MEDIA GROUP A.E.” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).
LOGO_MHT-1

Μοναδικός αριθμός Μ.Η.Τ. 262048

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2026 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa