Σκάνδαλο ξέσπασε στο Ισραήλ με τον νεαρό διεθνή Ισραηλινό εξτρέμ της Μακάμπι Χάιφα, Ανάν Xαλαϊλί, να δέχεται εκβιασμό από συμμορία.
Ο 19χρονος εξτρέμ, ο οποίος αγωνίστηκε την περασμένη σεζόν κόντρα στον Παναθηναϊκό στη φάση των ομίλων του Europa League, δέχθηκε εκβιασμό από συμμορία για να δώσει χρήματα.
Αναλυτικά το ρεπορτάζ στα ΜΜΕ του Ισραήλ: «Μετά τη σύλληψη υπόπτων για διάπραξη εγκλήματος, εκβιασμού κι απειλών κατά του παίκτη της Μακάμπι Χάιφα, Ανάν Χαλαϊλί, ο ρεπόρτερ του δικτύου N12, Μπαρχάν Τανία, δημοσίευσε σήμερα το βράδυ ότι κατά τη διάρκεια μυστικής έρευνας, αστυνομικοί, άκουσαν μια συνομιλία κατά την οποία ειπώθηκε το όνομα του Χαλαϊλί.
Μετά τη συνομιλία, οι ανακριτές πήγαν στον διοικητή της περιοχής, τον έφορο Ντάνι Λέβι και του είπαν: «Είναι κάποιος που δεν έχει σχέση με την υπόθεση, είναι αθώος και προσπαθούν να τον εκβιάσουν».
Σύμφωνα με τα έως τώρα ευρήματα, η συμμορία αριθμεί πέντε άτομα, με τα δύο από αυτά να βρίσκονται στη φυλακή και να δίνουν εντολή σε τρία άτομα εκτός φυλακής, ποιον να εκβιάσουν και ποιον όχι.
Ο Ντάνι Λέβι διέταξε τους αστυνομικούς του να κάνουν τα πάντα για να σταματήσουν τη συμμορία κι έγιναν συλλήψεις. Μετά τις σοβαρές κατηγορίες που εκτοξεύθηκαν εναντίον τους, ο Ανάν Χαλαϊλί κλήθηκε να δώσει ανοιχτή κατάθεση.
Κατά την κατάθεσή του είπε: «Έριξαν μια χειροβομβίδα στον δρόμο μας, δεν ξέρω αν στόχευε εμάς ή κάποιον άλλο στο δρόμο. Δεν υποπτεύομαι κανέναν, γιατί δεν είχα ποτέ σύγκρουση με κανέναν και δεν με προσέγγισαν αμέσως μετά το συμβάν”.
Πηγή: Sportal.gr




