, Παρασκευή
02 Δεκεμβρίου 2022

Τα… ταλέντα του ΠΑΟΚ και το crash test με ΠΑΟ

Ο ΠΑΟΚ παρότι κατά τη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού έδειξε με τις επιλογές του τη διάθεση να επενδύσει σε νεαρούς και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές, έχει ως στόχο, κατά επιθυμία του Ιβάν Σαββίδη, την κατάκτηση του Πρωταθλήματος και του Κυπέλλου. «Χτίζοντας» συγχρόνως την ομάδα του μέλλοντος.

Τι δείγματα έχουν δείξει μέχρι τώρα οι νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές του «Δικεφάλου»; Από τους εννιά παίκτες που απέκτησε το καλοκαίρι ο ΠΑΟΚ αγωνίζονται ο έμπειρος Νάρεϊ και δύο νεαροί ο Κοτάρσκι και ο Ντάντας. Υπάρχει βέβαια και ο Νάσμπεργκ ο οποίος δεν πρόλαβε να παίξει γιατί τραυματίστηκε. Οι υπόλοιποι είναι νωρίς να αξιολογηθούν γιατί όλοι οι νεαροί χρειάζονται ευκαιρίες και χρόνο συμμετοχής προκειμένου να βγουν αξιόπιστα συμπεράσματα. Κάποιοι όμως οι οποίοι αποκτήθηκαν παλαιότερα όπως οι 23χρονοι Φιλίπε Σοάρες και Νινούα, ο Ζαμπά και ο Σάστρε, δεν αποτελούν βασικές επιλογές του Λουτσέσκου.

Ο ΠΑΟΚ με την οργανωτική δομή που έχει στις υποδομές είναι ένα τεράστιο κύτταρο παραγωγής νεαρών ταλαντούχων ποδοσφαιριστών. Οι οποίοι εκ του αποτελέσματος κρινόμενοι είναι καλύτεροι από εκείνους που αποκτήθηκαν ως ταλέντα από το εξωτερικό.

Κάθε νεαρός δεν αποτελεί κατ’ ανάγκη εξελίξιμο ποδοσφαιρικό ταλέντο. Αρα ο ΠΑΟΚ πριν αποκτήσει έναν νεαρό θα πρέπει να κάνει εξονυχιστικό σκάουτ ώστε να είναι σίγουρος ότι ο υπό μεταγραφή παίκτης είναι κατά πολύ καλύτερος απ’ αυτούς που αγωνίζονται στην ομάδα ή από τους παίκτες που προέρχονται από τις υποδομές. Διαφορετικά η ΠΑΕ πετάει τα λεφτά της.

Ο,τι έγινε έγινε κι αν μπορεί να διορθωθεί κάτι αυτό θα γίνει τον Ιανουάριο. Μέχρι τότε όλοι και όλα στον ΠΑΟΚ κρίνονται. Μέχρι τώρα ο «Δικέφαλος» δεν έπεισε ότι μπορεί να πετύχει μεγάλα πράγματα, αλλά έχει την ευκαιρία να αλλάξει αυτή την εικόνα τόσο στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, όσο και στα δύο υπόλοιπα ντέρμπι που ακολουθούν. Ο ΠΑΟΚ δεν χρειάζεται απλώς τη νίκη, αλλά και απόδοση ικανή να πείσει ότι μπορεί να κυνηγήσει τους στόχους του μέχρι το τέλος. Στους πρώτους αγώνες του Πρωταθλήματος, με τις ισχνές νίκες δεν έπεισε κανέναν ότι είναι ομάδα η οποία μπορεί να κάνει Πρωταθλητισμό. Μπορεί η εικόνα να είναι επίπλαστη. Αυτό όμως θα πρέπει να αποδειχθεί στην πράξη. Και πρώτα απ’ όλα στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ KARFITSA