, Σάββατο
15 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Τελικός Conference League Ολυμπιακός – Φιορεντίνα: Πάνω από 3.000 αστυνομικοί, τουλάχιστον 5 ζώνες ελέγχου των οπαδών

Οριστικοποιούνται τα μέτρα για τον τελικό του Europa Conference League ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Φιορεντίνα.

Τον μεγάλο αγώνα θα φιλοξενήσει η ΟPAP Arena, στη Νέα Φιλαδέλφεια, στις 29 Μαΐου, με τα μέτρα να εντείνονται.

Για την οριστικοποίηση των μέτρων που θα παρθούν για τον τελικό του Europa Conference League μεταξύ του Ολυμπιακού και της Φιορεντίνα, την 29η Μαΐου στην ΟPAP Arena, πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη η δεύτερη μεγάλη σύσκεψη, υπό τον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Στη σύσκεψη που έγινε την Τρίτη (21.05.2024), αποφασίστηκαν λεπτομέρειες (ώρες και σημεία συγκέντρωσης, δρομολόγια ΜΜΜ) για το πώς θα μεταβούν οι φίλαθλοι στο γήπεδο. Θα υπάρξουν ανακοινώσεις επίσημα από την ΕΛΑΣ το αργότερο μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Τα μέτρα που πήραν οι αρμόδιες αρχές είναι πρωτοφανή για ποδοσφαιρικό αγώνα, με μεγάλη κινητοποίηση δυνάμεων. Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές θα υπάρχουν τουλάχιστον 5 ζώνες ελέγχου. Αυτές θα ξεκινούν σε μεγάλη ακτίνα γύρω από το γήπεδο. Μάλιστα από την πρώτη κιόλας ζώνη θα ελέγχουν και θα σκανάρουν τα εισιτήρια.

Μάλιστα στην τελευταία ζώνη ελέγχου, περίπου 70 μέτρα από το γήπεδο, θα κατασκευαστεί από ιδιωτική εταιρεία μεταλλικός φράκτης περιμετρικά του γηπέδου, όπου θα γίνεται ο τελικός έλεγχος.

Μόνο στις ζώνες ελέγχου θα επιχειρήσουν πάνω από 3.000 χιλιάδες αστυνομικοί. Σε αυτούς δεν υπολογίζονται τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής, της Κρατικής Υπηρεσίας και άλλων ειδικών υπηρεσιών. Ούτε φυσικά και οι αστυνομικοί που θα υπάρχουν για τα ειδικά μέτρα στους επίσημους.

Η αστυνομία θα απευθύνει έκκληση στους φιλάθλους να αποφύγουν να μεταβούν στο γήπεδο με ΙΧ αυτοκίνητα. Και αυτό γιατί αρκετοί δρόμοι θα είναι κλειστοί και υπάρχει κίνδυνος για σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού θα αναχωρήσουν για το γήπεδο του τελικού από τον σταθμό του Ηλεκτρικού στο Φάληρο για να μεταβούν στο σταθμό Πευκάκια. Οι συγκεκριμένοι ειδικοί συρμοί δεν θα κάνουν στάσεις σε άλλους σταθμούς.

Οι οργανωμένοι Ιταλοί φίλαθλοι αναμένεται να συγκεντρωθούν στο ΟΑΚΑ. Και από εκεί με ισχυρή αστυνομική συνοδεία θα μεταβούν στην OPAP ARENA. Οι μεμονωμένοι Ιταλοί φίλαθλοι θα έχουν ενημέρωση από τον αστυνομικό σύνδεσμο της ιταλικής πρεσβείας στην Αθήνα για το πώς θα πρέπει να μεταβούν στο γήπεδο.

Η ΕΛΑΣ θα ζητήσει από την διοίκηση της ΣΤΑΣΥ να παρατείνει το ωράριο λειτουργίας του Μετρό και του Ηλεκτρικού. Και αυτό προκειμένου να μπορέσουν οι φίλαθλοι να αποχωρήσουν από το γήπεδο.

Ειδικά μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή για τη μετακίνηση των VIP (αξιωματούχοι UEFA, επίσημοι καλεσμένοι, πολιτικοί) από και προς το γήπεδο.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.