Η δικαίωση του ποδοσφαιριστή Μάρα από το Διαιτητικό δικαστήριο, το οποίο του επιδίκασε ένα ποσό περίπου 200.000 ευρώ, βάζει σε κίνδυνο την ύπαρξη του ποδοσφαιρικού Ηρακλή.
Ποιος χρωστούσε αυτά τα λεφτά στον ποδοσφαιριστή; Η διοίκηση του Αντώνη Ρέμου. Δηλαδή είναι ένα χρέος 12 περίπου χρόνων το οποίο καλείται να το πληρώσει η διοίκηση του Στράτου Ευγενίου! Από την εποχή του Ρέμου ο Ηρακλής άλλαξε τρία διαφορετικά Α.Φ.Μ, αλλά οι δικαστές δικαίωσαν τον ποδοσφαιριστή! «Εγώ αμαρτίες άλλων δεν πληρώνω. Ο,τι πλήρωσα, πλήρωσα», δήλωσε ο Στράτος Ευγενίου, ο οποίος εδώ και πολλούς μήνες είχε ξεκαθαρίσει ότι στην περίπτωση που δικαιωθεί ο Μάρα, θα μπει ταφόπλακα στο μέλλον του Ηρακλή.
Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ έχει ενημερώσει για τις προθέσεις του τον Γυμναστικό Σύλλογο κι έχει σηκώσει τα χέρια. Η μια λύση είναι η διοίκηση του Γυμναστικού Συλλόγου να καταφέρει, χωρίς να έχει τις μετοχές στα χέρια της, ασκώντας πολιτικές πιέσεις να πετύχει κάποια νομοθετική ρύθμιση από τη νέα Κυβέρνηση η οποία θα είναι ωφέλιμη για τον Ηρακλή. Τι μπορεί να προβλέπει αυτή; Να δίνει στους «κυανόλευκους» ασπίδα προστασίας απέναντι στις παλιές διεκδικήσεις των ποδοσφαιριστών. Η ιστορία αυτή όμως είναι χρονοβόρα και ο χρόνος πιέζει.
Αν δε βρεθεί λύσει θα υποβιβαστεί η ομάδα και θα επιστρέψει στη φυσική της έδρα την Τρίγλια, αφού πλέον θα είναι ερασιτεχνικό σωματείο και θα συμμετάσχει στο Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.
Μέχρι στιγμής έχουν αφαιρεθεί οι πρώτοι τρεις βαθμοί από τον Ηρακλή, καθώς δεν κατάβαλε ούτε ευρώ στον Μάρα, και ακολουθεί η δεύτερη αφαίρεση βαθμών. Αν ο Ηρακλής συνεχίσει να στυλώνει τα πόδια θα αποβληθεί από το Πρωτάθλημα.
Είναι τελικά μη διαχειρίσημο το πρόβλημα του Ηρακλή; Για έναν ισχυρό οικονομικό παράγοντα που θα μπει στο παιχνίδι και θα επιχειρήσει να κάνει εξωδικαστικές συμφωνίες με πρώην ποδοσφαιριστές ίσως να υπάρχει φως στον ορίζοντα. Για τον Στράτο Ευγενίου που έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν μπαίνει σε μία τέτοια λογική το πρόβλημα φαντάζει ως ανυπέρβλητος τοίχος.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ KARFITSA



