, Παρασκευή
24 Μαρτίου 2023

Το project του ΠΑΟΚ που δικαιώνεται εκκωφαντικά

Ο ποδοσφαιρικός ΠΑΟΚ μοιάζει πλέον με ένα «θερμοκήπιο» που γεννάει ταλέντα. Ο «Δικέφαλος» τώρα εισπράττει τα κέρδη της επένδυσης που έκανε πριν από αρκετά χρόνια. Μόλις ο Ιβάν Σαββίδης μπήκε στο πνεύμα της ελληνικής ποδοσφαιρικής πραγματικότητας. Ακουσε τις εισηγήσεις των συνεργατών του και άναψε το «πράσινο φως» για την δημιουργία ισχυρών υποδομών.

Χρειάστηκε χρόνο, αλλά κυρίως πολλά χρήματα για να «χτιστεί» πάνω σε γερά θεμέλια το οικοδόμημα. Στην αρχή αμφισβητήθηκε η προσπάθεια γιατί δεν απέφερε άμεσα αποτελέσματα. Με το πέρασμα των χρόνων ο… «σπόρος» άρχισε να γεννά καρπούς, τους οποίους γεύθηκε και γεύεται ο ΠΑΟΚ.

Τζανδάρης, Μπαλογιάννης, Γιαννούλης, Τζόλης, Τσιγγάρας, Λύρατζης, Τσαούσης, Κούτσιας, Κωνσταντέλιας, Κουλιεράκης, Τζίμας, είναι μόνο κάποια από τα δημιουργήματα του project των υποδομών. Θα μπορούσαν να είναι περισσότεροι οι παίκτες αν δημιουργούνταν νωρίτερα η β’ ομάδα που έχει εδώ και λίγα χρόνια, δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Super League2. Δεν υπήρχε, οπότε κάποια ταλέντα βρήκαν κλειστή την πόρτα της καθιέρωσης τους στην πρώτη ομάδα. Ηταν στο μεταίχμιο της ποδοσφαιρικής τους ενηλικίωσης και δεν υπήρχε χρόνος για καλύτερη εκπαίδευση και απόκτηση εμπειριών.

 Ο ΠΑΟΚ κερδίζει χρήματα και αγωνιστική προσφορά πλέον από τα δικά του παιδιά. Εντεκα συνολικά παίκτες του ΠΑΟΚ κλήθηκαν στην Εθνική Ελπίδων πριν από λίγες ημέρες για τους φιλικούς αγώνες με το Ισραήλ. Σχεδόν η μισή αποστολή αποτελούνταν από ποδοσφαιριστές που ανδρώθηκαν ποδοσφαιρικά στα τμήματα υποδομών του ΠΑΟΚ, στα οποία προΐσταται ο Βαγέλλης Πουρλιοτόπουλος. Την ίδια ώρα που  Κωνσταντέλιας, Κουλιεράκης και Τζίμας είναι ποδοσφαιριστές που έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη των φιλάθλων του ΠΑΟΚ και τον σεβασμό των συμπαικτών τους με τα όσα κάνουν μέσα στο γήπεδο. Σύντομα ο «Δικέφαλος» θα αξιοποιήσει οικονομικά αυτά τα μεγάλα ταλέντα. Ολοι οι ποδοσφαιριστές έχουν τη δική τους χρηματιστηριακή αξία, οπότε δύσκολα μπορεί κάποιος να τους κλείσει τον δρόμο. Το δύσκολο όμως είναι να βρεθεί το καλύτερο timing ώστε και η ομάδα να εισπράξει κομμάτι από την αγωνιστική αξία των ταλαντούχων ποδοσφαιριστών και να τους πουλήσει στην υψηλότερη τιμή. Δεν είναι η ευκολότερη εξίσωση αυτή, αλλά αξίζει οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ να επιχειρήσουν να τη λύσουν. Αν το πετύχουν θα έχουν πετύχει bingo μετά την τεράστια επιτυχία του project της παραγωγής ποδοσφαιριστών από τα τμήματα των υποδομών.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ KARFITSA