Τσεφέριν: Δεν υπάρχει προς το παρόν λόγος αποκλεισμού της Λευκορωσίας
Ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν απέρριψε την κριτική για τη συμμετοχή της Λευκορωσίας στην κλήρωση της προκριματικής φάσης για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2024.
«Προς το παρόν, δεν βλέπουμε λόγο να το κάνουμε. Αν αλλάξουν τα πράγματα, φυσικά και θα αντιδράσουμε. Οι πολιτικοί θα πρέπει να σέβονται το δικαίωμά μας να λαμβάνουμε αποφάσεις, δεν λέμε στους πολιτικούς ή στις κυβερνήσεις τι να κάνουν», ανέφερε ο πρόεδρος μιλώντας στην γερμανική εφημερίδα “Sport Bild”.
Μάλιστα, η γερμανίδη υπουργός Εσωτερικών, Νάνσι Φέιζερ, έστειλε επιστολή στον Σλοβένο παράγοντα ρωτώντας τον, γιατί η Λευκορωσία δεν έχει επίσης αποκλειστεί από την κλήρωση και τα προκριματικά του Euro 2024, εξαιτίας του ρόλου της στον πόλεμο της Ουκρανίας.
Η Λευκορωσία επιτρέπεται να συμμετέχει στις διοργανώσεις της UEFA, αλλά πρέπει να φιλοξενεί τους εντός έδρας αγώνες της, εκτός της χώρας και χωρίς θεατές. Η ομάδα της Λευκορωσίας κληρώθηκε στον 9ο προκτιματικό όμιλο του Euro 2024, μαζί με την Ελβετία, την Ανδόρα, το Ισραήλ, το Κόσοβο και τη Ρουμανία.