Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τον κορυφαίο αθλητή Στίβου, με τον Μίλτο Τεντόγλου να μην βρίσκεται μέσα στην πεντάδα.
Τους πέντε υποψηφίους για την ανάδειξη του κορυφαίου αθλητή στίβου ανακοίνωσε η «World Athletics», με τον Έλληνα Μίλτο Τεντόγλου να μην βρίσκεται ανάμεσα στα ονόματα. Συγκεκριμένα υποψήφιοι είναι ο Ράιαν Κράουζερ από την Αμερική (σφαιροβολία), ο Νόα Λάιλς από την Αμερική (σπριντ), ο Σουηδός Μόντο Ντουπλάντις (επί κοντώ), ο Ράιαν Κράουζερ από την Αμερική (σφαιροβολία), ο Κενυάτης Κέλβιν Κίπτουμ (μαραθώνιος) και Νίραζ Τσόπρα (Ινδία, ακοντισμός).
Ο Μίλτος Τεντόγλου δεν βρέθηκε στην κορυφαία πεντάδα, παρά τα Χρυσά που κατέκτησε μέσα στο 2023, προκαλώντας τα ερωματικά των φιλάθλων.
«Επιβεβαιώθηκαν τα ονόματα των πέντε φιναλίστ για την ανάδειξη του Παγκόσμιου Αθλητή της Χρονιάς στους άνδρες, καθώς συνεχίζεται η αντίστροφη μέτρηση για τα Παγκόσμια Βραβεία Στίβου 2023.
Οι πέντε αθλητές, οι οποίοι εκπροσωπούν τέσσερις χώρες από τέσσερις ενώσεις περιοχών, πέτυχαν συγκλονιστικές επιδόσεις σε μια σειρά από αθλήματα του στίβου το 2023, κατακτώντας τίτλους και καταρρίπτοντας παγκόσμια ρεκόρ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου της Βουδαπέστης 23, σε μονοήμερα μίτινγκ, σε αγώνες δρόμου Label και σε άλλες διοργανώσεις σε όλο τον κόσμο. Οι Παγκόσμιοι Αθλητές της Χρονιάς θα ανακοινωθούν στις πλατφόρμες του Παγκόσμιου Στίβου στις 11 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο των Παγκόσμιων Βραβείων Στίβου 2023.».



