, Τρίτη
25 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Υδατοσφαίριση: Η κλήρωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος νέων ανδρών

Η κλήρωση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης νέων ανδρών (Κ20), το οποίο θα φιλοξενηθεί στη Ρουμανία από τις 10 έως τις 18 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ζάγκρεμπ, στο περιθώριο των αγώνων για τον Α΄ προκριματικό όμιλο του World Cup.

Στη διοργάνωση θα μετάσχουν συνολικά 20 ομάδες και, με βάση το αναθεωρημένο σύστημα διεξαγωγής που εισάγει η World Aquatics, οι ομάδες που κατέλαβαν τις πρώτες οκτώ θέσεις στην αμέσως προηγούμενη διοργάνωση χωρίστηκαν σε δύο ομίλους των τεσσάρων, ενώ οι υπόλοιπες δώδεκα σε τέσσερις ομίλους των τριών.

Αυτό το σύστημα διεξαγωγής υποχρεωτικά έφερε την εθνική Ελλάδας απέναντι σε πολύ δυνατούς αντιπάλους. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κληρώθηκε στον 2ο όμιλο, όπου θα αντιμετωπίσει τη Σερβία, τις ΗΠΑ και την Ουγγαρία. Αντίστοιχα υψηλής δυσκολίας είναι και ο 1ος όμιλος (Ισπανία, Ιταλία, Μαυροβούνιο, Κροατία), ενώ αντίθετα οι υπόλοιποι τέσσερις όμιλοι απαρτίζονται από ομάδες χαμηλότερης δυναμικότητας.

Αναλυτικά οι όμιλοι:

1ος ΟΜΙΛΟΣ: Ισπανία, Ιταλία, Μαυροβούνιο, Κροατία

2ος ΟΜΙΛΟΣ: ΕΛΛΑΔΑ, Σερβία, ΗΠΑ, Ουγγαρία

3ος ΟΜΙΛΟΣ: Καναδάς, Ιαπωνία, Νότια Αφρική

4ος ΟΜΙΛΟΣ: Βραζιλία, Κίνα, Καζακστάν

5ος ΟΜΙΛΟΣ: Νέα Ζηλανδία, Περού, Ρουμανία

6ος ΟΜΙΛΟΣ: Ιράν, Αυστραλία, Αργεντινή

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.