, Δευτέρα
04 Δεκεμβρίου 2023

Αυτό το SUV της BYD ξέρει και κολύμπι (Video)

Το τελευταίο δημιούργημα της BYD είναι πραγματικά βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Η κινεζική μάρκα την οποία έχουμε γνωρίσει στη χώρα μας κυρίως μέσα από τα άκρως αποτελεσματικά ηλεκτρικά της van, παρουσίασε ένα απίθανο θηριώδες SUV το οποίο διαθέτει μερικά πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Καταρχήν, το νέο BYD YangWang U8 είναι ένα μεγάλο ηλεκτρικό SUV το οποίο παίρνει κίνηση από τέσσερις ηλεκτροκινητήρες. Η συνολική απόδοσή του είναι 1.184 ίπποι, ενώ διαθέτει και έναν κινητήρα πετρέλαιο ο οποίος παίζει το ρόλο της γεννήτριας για μεγαλύτερη αυτονομία.

Μέχρι εδώ όλα καλά. Υπάρχουν όμως δύο χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου τα οποία συναντάς μόνο σε ταινίες του James Bond 007. Η πρώτη είναι ότι το αυτοκίνητο μπορεί να επιπλεύσει και να κινηθεί μέσα στο νερό. Όταν ο οδηγός επιλέξει την Yaghting Mode το αυτοκίνητο απενεργοποιεί τον κινητήρα, κλείνει τα παράθυρα, ανοίγει την οροφή, διευρύνει τις αναρτήσεις και ενεργοποιεί ένα σύστημα ανακύκλωσης αέρα HVAC.

Αυτό επιτρέπει στο YangWang U8 να επιπλεύσει για 30 λεπτά και μάλιστα να κινηθεί με ταχύτητα 3 χλμ./ώρα απλά περιστρέφοντας τους τροχούς. Το δεύτερο χαρακτηριστικό είναι ότι το SUV μπορεί να περιστραφεί κατά 360 μοίρες επιτόπου. Το νέο BYD YangWang U8 θα είναι διαθέσιμο στην Κίνα και σε έκδοση Off-Road για ακόμα μεγαλύτερη περιπέτεια.