, Παρασκευή
01 Μαρτίου 2024

Δείτε το σούπερ ηλεκτρικό Subaru STI E-RA

H Subaru είναι αποφασισμένη να διατηρήσει τα σπορ μοντέλα της με τον κωδικό STI και στην καινούργια ηλεκτρική εποχή που έρχεται. Πρώτο δείγμα γραφής και δεύτερο αποκλειστικά ηλεκτρικό αυτοκίνητό της το STI E-RA Concept που παρουσιάστηκε στο Τόκιο.

Και εντυπωσιάζει σε όλους τους τομείς, αρχής γενομένης από την εμφάνισή του. Όπως μπορούμε να δούμε πρόκειται για ένα ηλεκτρικό supercar με εντυπωσιακά αεροδυναμικά βοηθήματα -προσέξτε την τεράστια φτερούγα πίσω σε συνδυασμό με τον κάτι παραπάνω από τονισμένο διαχύτη και το εμπρός σπόιλερ. Ταυτόχρονα ο αεραγωγός στην οροφή είναι κατά κάποιον τρόπο μια σύνδεση του παρελθόντος με τον μέλλον.

Φυσικά όλα αυτά δεν είναι τυχαίες επιλογές, μιας και οι Ιάπωνες δεν κρύβουν πως με την ολοκλήρωση της εξέλιξης του STI E-RA το 2023 θέλουν να πετύχουν ένα νέο, έστω και άτυπο, ρεκόρ σπορ αυτοκινήτου στο Nurburgring με χρόνο περί τα 6:40 λεπτά.

Για το σκοπό αυτό το ηλεκτρικό πρωτότυπο διαθέτει συνολικά 4 ηλεκτρικά μοτέρ της Yamaha που αποδίδουν συνδυαστικά 1.088 ίππους. Το σημαντικό εδώ είναι πως θα υπάρχει ένα πολύ εξελιγμένο Torque Vectoring, χάρη στο μεμονωμένο έλεγχο κάθε ηλεκτροκινητήρα, προκειμένου να εξασφαλίζεται η μέγιστη πρόσφυση και η καλύτερη δυνατή επιτάχυνση.

Η μπαταρία έχει ενεργειακή χωρητικότητα 60 kWh, ενώ μέχρι στιγμής είναι άγνωστο αν θα υπάρξει ποτέ και μια έκδοση παραγωγής του Subaru STI E-RA. Το πιο πιθανό είναι να το δούμε στο νέο πρωτάθλημα E-GT που θα ξεκινήσει το 2023.

Αν πάντως υπάρξει μια έκδοση παραγωγής τότε αυτή θα έχει πολύ στενή συγγένεια με ένα νέο, ηλεκτρικό Toyota MR2.

πηγή newsauto.gr