, Τρίτη
25 Ιουνίου 2024

search icon search icon

H Google γίνεται έμπορος αυτοκινήτων

pexels

Όλο και περισσότεροι είναι οι ενδιαφερόμενοι που ξεκινούν την αναζήτηση του επόμενού τους αυτοκινήτου από το διαδίκτυο.

Με τη χρήση του διαδικτύου μπορούν να εντοπίσουν το αυτοκίνητο που τους ενδιαφέρει μέσω μεγάλων πλατφορμών που ασχολούνται με τα μεταχειρισμένα, όπως είναι τα mobile.de και autoscout24. Μέσω αυτών, ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να «φιλτράρει» τις επιλογές του και να έχει διαρκή ενημέρωση για κάθε νέα αγγελία που προκύπτει, είτε από έμπορο, είτε από ιδιώτη.

Κάπως έτσι όμως, καθίσταται πολύ φυσική η εξέλιξη για τη Google να ασχοληθεί πιο ενδελεχώς με την εμπορία των αυτοκινήτων. Με ένα νέο πρόγραμμα που έχει ξεκινήσει από τις ΗΠΑ, η Google προσφέρει μια λειτουργία που επιτρέπει στους ενδιαφερόμενους να λαμβάνουν σχετικές διαφημίσεις απευθείας μέσω της αναζήτησης με λέξεις-κλειδιά, όπως «Sedan» και «2018».

Με κάθε αναζήτηση ο ενδιαφερόμενος μπορεί να πλοηγηθεί στη σελίδα με τις λεπτομέρειες του αυτοκινήτου που έχει φτιάξει ο πωλητής, από όπου μπορεί να ξεκινήσει και η απευθείας επικοινωνία. Για να μπορεί όμως να έχει κάποιος αυτές τις ψηφιακές παροχές, θα πρέπει να εγγραφεί στη συγκεκριμένη υπηρεσία.

Στη συνέχεια, η Google παρέχει ένα σύνδεσμο μέσω του οποίου πρέπει να μεταδίδεται ένα καθορισμένο σύνολο δεδομένων που έχουν να κάνουν με τα χαρακτηριστικά κάθε οχήματος. Προς το παρόν, η υπηρεσία αυτή της Google προσφέρεται μόνο στις ΗΠΑ και αφορά εμπορικούς αντιπροσώπους που διαθέτουν στην αγορά μεταχειρισμένα επιβατικά αυτοκίνητα.

Ακόμα δεν έχει επεκταθεί η εφαρμογή αυτή στα επαγγελματικά οχήματα, τα τροχόσπιτα, τα σκάφη θαλάσσης, τις μοτοσικλέτες και τα λοιπά. Ωστόσο, σχεδιάζεται από τη Google η επέκταση της διάθεσης της συγκεκριμένης εφαρμογής και σε αγορές εκτός ΗΠΑ. Το κόστος για να αποκτήσει κανείς πρόσβαση σε αυτή την εφαρμογή, εξαρτάται από τις παραμέτρους που θέτει, όπως συμβαίνει και με τις διαφημίσεις προϊόντων που εμφανίζονται ως ξεχωριστές προσφορές από τη μηχανή αναζήτησης.

Πηγή: newsauto.gr

#Tags: Google

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.