, Κυριακή
19 Μαΐου 2024

search icon search icon

Η άγνωστη λειτουργία του κλειδιού του αυτοκινήτου –Πώς να τη χρησιμοποιήσεις

Το συγκεκριμένο τρικ διευκολύνει αρκετά τους οδηγούς κατά τους θερινούς μηνες, ενώ μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο κατά τους χειμερινούς.

Υπάρχουν ορισμένες απλές λειτουργίες του αυτοκινήτου που για να τις «ανακαλύψεις», θα πρέπει να ανοίξεις το εγχειρίδιο χρήσης ή να σου τις δείξουν κατά την παράδοσή του ως καινούργιο.

Comfort opening 3

Μία από αυτές είναι το «άνοιγμα άνεσης» των παραθύρων. Η συγκεκριμένη λειτουργία ενεργοποιείται μέσω του ασύρματου κλειδιού που έχουν όλα τα σύγχρονα αυτοκινήτα, κρατώντας πατημένο το πλήκτρο ανοίγματος ή κλειδώματος των θυρών. Αμέσως θα δεις ότι όλα τα παράθυρα θα ανοίξουν ή θα κλείσουν αντίστοιχα, ενώ σε περίπτωση που το αυτοκίνητο διαθέτει και ηλιοροφή, θα πραγματοποιηθεί η ίδια διαδικασία.

Θα πρέπει όμως να σημειωθεί ότι δεν διαθέτουν όλα τα αυτοκίνητα αυτή τη λειτουργία. Σιγά σιγά όμως εξαπλώνεται, μιας και έχει αποδειχθεί η σημαντικότητά της. Για παράδειγμα, όταν έχει ανεβάσει θερμοκρασία η καμπίνα κατά τους θερινούς μήνες, η δυνατότητα να ανοίξεις τα παράθυρα από απόσταση λίγο πριν ξεκινήσεις τη διαδρομή σου, μεταφράζεται σε σημαντική μείωση της θερμοκρασίας του εσωτερικού, με ότι θετικό συνεπάγεται από αυτή την διευκόλυνση.

Comfort opening 1

Ακόμα, όσα αυτοκίνητα διαθέτουν αυτή την λειτουργία στο ασύρματο κλειδί τους, ενδέχεται να απαιτεί ενεργοποίηση μέσω του συστήματος πολυμέσων. Βρίσκεται στις ρυθμίσεις του οχήματος, λειτουργία παραθύρων και επιλέγεις όλα τα παράθυρα, μόνο του οδηγού ή κανένα.

Όσον αφορά τους χειμερινούς μήνες, το άνοιγμα άνεσης των παραθύρων μέσω του κλειδιού ή και της εφαρμογής στο κινητό που έχουν τα πιο καινούργια μοντέλα, μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο εάν έχεις ξεχάσει κάποιο παράθυρο λίγο ανοιχτό ή την ηλιοροφή σε κλίση και πιάσει μια ξαφνική μπόρα. Με αυτή την λειτουργία, δεν θα χρειαστεί να βγεις από την ζεστασιά του σπιτιού, αλλά θα τα κλείσεις από απόσταση.

Πηγή: carandmotor.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.