, Πέμπτη
21 Σεπτεμβρίου 2023

Νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο των 13.000 ευρώ – Με έως 600 χλμ. αυτονομία

Διαθέσιμο ήδη σε τιμή που ανταγωνίζεται άμεσα τα συμβατικά μοντέλα της κατηγορίας του, το αμιγώς ηλεκτρικό JAC Yiwei 3 χαρακτηρίζεται και από την μεγάλη αυτονομία του.

Με μήκος 4.025 χλστ. το 5θυρο Yiwei 3 τοποθετείται στην κατηγορία των μικρών, με το πλάτος και το ύψος να φτάνουν στα 1.770 και 1.560 χλστ. αντίστοιχα και το μεταξόνιο στα 2.620 χλστ. H JAC παρουσίασε το νέο της ηλεκτρικό με στόχο τους νέους σε ηλικία οδηγούς μεταξύ 20 και 35 ετών.

Σχεδιαστικά, η υιοθέτηση στρογγυλών φωτιστικών σωμάτων στο εμπρός μέρος, σε συνδυασμό με τις λιτές γραμμές και τις απαλές καμπύλες, προσδίδουν μια χαριτωμένη εμφάνισή που θα μπορούσε να βρει το δικό της κοινό και στις ευρωπαϊκές αγορές, ενώ τα πτυσσόμενα χερούλια προσθέτουν την δική τους hi-tech πινελιά.

Στο ίδιο ευχάριστο μοτίβο κινείται και η σχεδίαση του εσωτερικού του Yiwei 3 με τους κύκλους και τις έντονες καμπύλες να έχουν και εδώ έντονη σχεδιαστική παρουσία και να συμπληρώνονται από «καθαρές» ευθείες γραμμές. Στο κέντρο του ταμπλό κυριαρχεί η μεγάλη οθόνη αφής των 15,6 ιντσών με τον οδηγό να έχει μπροστά του μία ακόμη μικρότερη σε μέγεθος ως πίνακα πληροφοριών.

Στην βασική του έκδοση το νέο μικρό ηλεκτρικό της JAC φέρει ηλεκτρικό κινητήρα απόδοσης 95 ίππων και LFP συστοιχία μπαταριών, η οποία του προσφέρει αυτονομία έως και 405 χιλιόμετρα.

Ακολουθεί η έκδοση με τον ισχυρότερο ηλεκτρικό κινητήρα των 136 ίππων αλλά μεγαλύτερη συστοιχία μπαταριών και αυτονομία που φτάνει έως τα 505 χιλιόμετρα κατά το κινέζικο πρότυπο. Και στις δύο περιπτώσεις η τελική ταχύτητα φτάνει στα 150 χλμ./ώρα.

Σύμφωνα με την κινέζικη εταιρεία στο μέλλον θα προστεθεί μία ακόμη έκδοση στην κορυφή της γκάμας η οποία θα φέρει μπαταρία διαφορετικής χημείας και αυτονομία που θα φτάνει έως και τα 600 χιλιόμετρα.

Η τιμή των 12.930 ευρώ αφορά τη στάνταρ έκδοση των 95 ίππων, ενώ το ισχυρότερο Yiwei 3 των 136 ίππων με την μεγαλύτερη μπαταρία και αυτονομία στα 505 χιλιόμετρα έχει τιμή εκκίνησης 14.900 ευρώ. Και τα δύο μοντέλα θα είναι διαθέσιμα σε τρεις διαφορετικές εξοπλιστικές εκδόσεις, όπως και η έκδοση με την αυτονομία των 600 χιλιομέτρων που θα ακολουθήσει, σε τιμή που παραμένει προς το παρόν άγνωστη.

Δεν αποκλείεται πάντως το JAC Yiwei 3 να κάνει την εμφάνισή του και επί ευρωπαϊκού εδάφους στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον καθώς άλλα μοντέλα της κινέζικης εταιρείας πωλούνται σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές αγορές ως DR Automobiles.

Πηγή: carandmotor.gr