, Τετάρτη
29 Νοεμβρίου 2023

Omoda 5: Το νέο SUV της Chery

Η Chery έχει συμπληρώσει 25 χρόνια από τότε που ιδρύθηκε και άρχισε να υπάρχει στην κινεζική αγορά (το 1997). Είναι μία από τις αυτοκινητοβιομηχανίες που ανήκουν στο κράτος και κατασκευάζει τόσο επιβατικά όσο και επαγγελματικά μοντέλα.

Τα στελέχη της ανακοίνωσαν ότι η εταιρεία θα αρχίσει να δραστηριοποιείται στην Ευρώπη. Αυτή τη φορά θα το πράξει μέσω της Omoda, μιας θυγατρικής εταιρείας την οποία ίδρυσε πέρυσι (2022).

Η ονομασία της είναι σύνθετη, καθώς επέλεξαν να αποτελείται από το γράμμα όμικρον, το οποίο αντιπροσωπεύει τον έμβιο κύκλο, και την ιταλική λέξη «moda».

Η Omoda δημιούργησε το 5, ένα νέο crossover μοντέλο, το οποίο βασίζεται στην πλατφόρμα «T1X» και εφοδιάζεται με έναν καινούργιο υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα τον οποίο έχει δημιουργήσει η «μητρική» Chery. Η χωρητικότητά του είναι 1,6 λίτρα, η μέγιστη απόδοσή του φτάνει τους 189 ίππους και η μέγιστη ροπή του τα 272 Nm.

Η Omeda θα διαθέτει το 5 και στην αμιγώς ηλεκτροκίνητη εκδοχή του η οποία έχει μπαταρίες 64 kWh. Σε αυτή, μέγιστη ισχύς φτάνει τους 200 ίππους, η μέγιστη ροπή τα 400 Nm και η μέγιστη αυτονομία τα 450 χλμ.

protothema.gr