, Τρίτη
28 Νοεμβρίου 2023

Το νέο Fiat 500e τρελαίνει κόσμο (ΦΩΤΟ)

Στη φετινή Mobility οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά πολλά και εντυπωσιακά μοντέλα. Όμως, ένα είναι αυτό στο οποίο θα σταθούν όλοι: Το Fiat 500e.

Στον προαύλιο χώρο του Golden Hall στον οποίο διεξάγεται το event Mobility 2023 υπάρχει και το 500e, η σύγχρονη μετενσάρκωση του θρυλικού μοντέλου της Fiat.

Φυσικά, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να το δουν από κοντά και να βρεθούν εντός του. Φυσικά, επίσης, σχηματίζεται ουρά μέχρι να το πράξουν.

Παρά το γεγονός ότι το 500e βρίσκεται στην ευρωπαϊκή αγορά για περισσότερο από τριάμισι χρόνια, το ενδιαφέρον γι’ αυτό παραμένει αμείωτα υψηλό. Το ίδιο ισχύει και για την Ελλάδα.

Το retro nouveau μοναδικό στυλ του και η σύγχρονη τεχνολογία που διαθέτει συνιστούν ένα πολύ ενδιαφέρον πακέτο. Το αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα πόλης της Fiat, με το στυλ που μόνο οι Ιταλοί είναι σε θέση να δημιουργούν, διατίθεται σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις αναφορικά με το αμάξωμά του.

Το κλασικό τρίθυρο, το ιδιότυπο Trepiuno -με τις δύο πλαϊνές πόρτες από τη μεριά του συνοδηγού- και φυσικά το Cabrio, με τη μαλακή αναδιπλούμενη οροφή.

Δίνοντας απόλυτη προτεραιότητα στην εξατομικευμένη εικόνα που ικανοποιεί το γούστο κάθε ιδιοκτήτη, το 500e διαθέτει μπαταρίες 42 kWh οι οποίες δίνουν μέγιστη αυτονομία 320 χλμ. σε μικτό κύκλο και 460 χλμ. όταν ο οδηγός κινείται αποκλειστικά ενός πόλης. Η φόρτιση από το 20% έως το 80% διαρκεί λιγότερο από 35 λεπτά της ώρας.

Ο ηλεκτροκινητήρας του, στην ισχυρότερη εκδοχή του, αποδίδει 118 ίππους και επιταχύνει το 500e από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 9,0 δευτερόλεπτα.

Το εμβληματικό Fiat, αυτό που τη διατήρησε επιχειρηματικά σε δύσκολες εποχές για την εταιρεία (και το οποίο αποτέλεσε τη βάση για τη δημιουργία μιας ολόκληρης «οικογένειας» νέων μοντέλων), παραμένει επίκαιρο για περισσότερα από 65 χρόνια από τότε που πρωτοεμφανίστηκε στους ιταλικούς δρόμους ως Nuova 500. Όλα δείχνουν ότι θα είναι κοντά μας και τις επόμενες δεκαετίες.

newsauto.gr