, Δευτέρα
04 Δεκεμβρίου 2023

Το τελευταίο diesel Volvo θα παραχθεί στις αρχές του 2024

Το τελευταίο Volvo, με κινητήρα diesel, θα παραχθεί στις αρχές του νέου έτους.

Η σουηδική φίρμα προχώρησε σε επίσημες ανακοινώσεις, στο πλαίσιο του Climate Week NYC, επιβεβαιώνοντας τις προθέσεις της για σταδιακό πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας της, αλλά επιδεικνύοντας και τη διάθεση να επιταχύνει το χρονοδιάγραμμά της.

Ουσιαστικά, στην Εβδομάδα Κλίματος της Νέας Υόρκης, η Volvo επανέλαβε το φιλόδοξο σχέδιό της, για μια αμιγώς ηλεκτρική γκάμα, έως το 2030, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να ξοδέψει ούτε… κορώνα από τον προϋπολογισμό της, για την ανάπτυξη, από εδώ και στη εξής, κινητήρων εσωτερικής καύσης.

Εν αρχή, στο βωμό, αυτής της αλλαγής στρατηγικής, θα θυσιαστεί το diesel, με την εταιρεία να αναφέρει ξεκάθαρα στην ανακοίνωσή της, ότι στις αρχές του 2024, θα ολοκληρωθεί η παραγωγή των πετρελαιοκίνητων Volvo. Γρήγορη εξέλιξη, που πάντως δεν αποτελεί έκπληξη, ως προς την κατεύθυνσή της, καθώς από το Νοέμβριο του 2022, η Volvo (με τις «ευλογίες» της μητρικής Geely) είχε πουλήσει το μερίδιο του χαρτοφυλακίου της, για κινητήρες εσωτερικής καύσης, στην Aurobay.

«Τα ηλεκτρικά συστήματα κίνησης είναι το μέλλον μας και ανώτερα από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης: παράγουν λιγότερο θόρυβο, λιγότερους κραδασμούς, λιγότερο κόστος συντήρησης για τους πελάτες μας και μηδενικές εκπομπές ρύπων», λέει ο Τζιμ Ρόουαν, Διευθύνων Σύμβουλος της Volvo Cars.

«Είμαστε πλήρως επικεντρωμένοι στη δημιουργία ενός ευρέος χαρτοφυλακίου από premium, πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα που προσφέρουν όλα όσα περιμένουν οι πελάτες μας από ένα Volvo – και αποτελούν βασικό μέρος της απάντησής μας στην κλιματική αλλαγή».