, Τρίτη
25 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Τρίποντο από τους μαθητές της Ημαθίας σε εκδήλωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίριση και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Παρών φώναξε και στην Ημαθία η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχοντας στη δράση «Τρίποντα στα Σχολεία», που πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο της Νάουσας με μαθητές των δημοτικών της πόλης.

Η δράση πραγματοποιήθηκε από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ), σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την Αντιπεριφέρεια Ημαθίας. Απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες που φοιτούν στο Δημοτικό και στοχεύει στο να φέρει τα παιδιά πιο κοντά στο μπάσκετ και τον αθλητισμό.

Πρόκειται για την τρίτη εκδήλωση που πραγματοποιείται από την Περιφέρεια στο πλαίσιο του «Τρίποντου στα Σχολεία», ενώ η δράση θα επεκταθεί και στις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες. Είχαν προηγηθεί εκδηλώσεις στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και στην Άνω Ηλιοπούλη του δήμου Παύλου Μελά, στις οποίες παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Στην εκδήλωση της Νάουσας, στην οποία συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες της Νάουσας που φοιτούν στις  τάξεις Γ’ μέχρι και ΣΤ, παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, ο οποίος δήλωσε: «Ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ως Αντιπεριφέρεια Ημαθίας είμαστε δίπλα στα παιδιά και στηρίζουμε δράσεις, όπως τα ‘Τρίποντα στα Σχολεία’. Δράσεις που φέρνουν τα παιδιά πιο κοντά στον αθλητισμό. Γιατί ο αθλητισμός είναι υγεία, είναι ζωή, είναι παιδεία. Προάγει την ευγενή άμιλλα, δυναμώνει την κοινωνική συνοχή, ενώνει. Πολλά μπράβο στην ΕΟΚ αλλά και τους μαθητές και τη μεγάλη και ζωηρή συμμετοχή τους».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.