20:05, Πέμπτη
11 Αυγούστου 2022

Αυτά τα ζητήματα έθεσε σε υπουργεία ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου

Ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα και έθεσε στα υπουργεία φλέγοντα ζητήματα που αφορούν τον δήμο. Με χρονική σειρά, την Τετάρτη βρέθηκε στην ΚΕΔΕ, όπου συζήτησε εκτενώς τα πολλά ζητήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις δημιουργούν δυσκολίες στους δήμους ακόμα και σε ζητήματα που αφορούν στην καθημερινότητα.

Οι συναντήσεις συνεχίστηκαν στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όπου έθεσε το σοβαρό πρόβλημα της ρύπανσης και της δυσοσμίας στο δήμο Κορδελιού – Ευόσμου και την ευρύτερη περιοχή, ζητώντας την παρέμβαση του υπουργείου, ενώ παράλληλα ενημέρωσε για τις ενέργειες στις οποίες πρόκειται να προβεί ο δήμος για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Παράλληλα, προχώρησε η συζήτηση με το υπουργείο, για την υπογειοποίηση των πυλώνων υψηλής τάσης της ΔΕΗ (σε πρώτη φάση κάτω από τον Περιφερειακό) οι οποίοι αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Αίτημά παραμένει η υπογειοποίησή τους να ενταχθεί, με τη συνδρομή του υπουργείου, σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα για να καλυφθούν τα περίπου 5 εκατ. ευρώ που απαιτούνται για την υλοποίησή του.

Επίσης, το τρίτο σοβαρό ζήτημα που τέθηκε εκ νέου επί τάπητος είναι η συνθήκη Σεβέζο και η λανθασμένη ερμηνεία της, η οποία αποτελεί τροχοπέδη για την ανάπτυξη στην περιοχή. Έπειτα, επισκέφθηκε το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και ενημερώθηκε για την πορεία προόδου των διαδικασιών που αφορούν στην ανέγερση του 7ου Γυμνασίου και του 4ου Λυκείου, για τα οποία ο δήμος έχει προσκομίσει στο υπουργείο και τις αρμόδιες υπηρεσίες ότι έχει ζητηθεί.

Επόμενος σταθμός η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, από την οποία ζητησε την ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα των τεσσάρων γηπέδων τένις που υπάρχουν στο δήμο, για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό τους, ώστε να καταστούν απολύτως λειτουργικά.

Τέλος, βρέθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών με τα «καυτά» ζητήματα που αφορούν στις σχολικές καθαρίστριες και τους σχολικούς φύλακες. Αναφορικά με τις καθαρίστριες σκοπός είναι η συμπλήρωση όλων των απαραίτητων θέσεων εργασίας με πλήρες ωράριο, ώστε να καλύπτονται οι πάγιες και διαρκείς ανάγκες των σχολείων και η εκπαιδευτική κοινότητα να απολαμβάνει αξιοπρεπείς συνθήκες.