02:53, Δευτέρα
27 Ιουνίου 2022

Απάντηση του Δ.Καλαμαριάς για τους φερόμενους ως εικονικούς γάμους

Ο Δήμος Καλαμαριάς μέσω ανακοίνωσης κάνει γνωστό ότι “ουδεμία σχέση έχει η υπηρεσία του Τμήματος Αστικής και Δημοτικής Κατάστασης με τις δύο περιπτώσεις δημοτών, που φέρεται ότι η οικογενειακή τους κατάσταση είναι έγγαμη, ενώ οι ίδιες ισχυρίζονται το αντίθετο”.

Σύμφωνα με τον δήμο Καλαμαριάς, και στις δύο περιπτώσεις φαίνεται ότι έχει συναφθεί γάμος στην Αλβανία, με Αλβανούς υπηκόους, οι οποίοι δηλώθηκαν ως ληξιαρχικά γεγονότα στο Ειδικό Ληξιαρχείο Αθηνών. Στη συνέχεια το Ε.Λ.Α έστειλε τις εν λόγω ληξιαρχικές πράξεις στο Δημοτολόγιο του Δήμου Καλαμαριάς, προκειμένου να ενημερωθεί για το γεγονός και να διαμορφωθεί αναλόγως η οικογενειακή κατάσταση.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση-απάντηση του δήμου, “όταν οι δύο δημότισσες ανακάλυψαν ότι είναι παντρεμένες, η Υπηρεσία μας τους σύστησε να κινηθούν νομικά, προκειμένου να διερευνηθούν οι υποθέσεις του, ενώ από την πλευρά του Δημοτολογίου μας παρείχαμε τα πιστοποιητικά που ζητήθηκαν για δικαστική χρήση”.

“Παρά το γεγονός ότι και οι δύο γυναίκες ενημερώθηκαν για το θέμα από το 2018 και το 2019, αντίστοιχα, το Δημοτολόγιο Καλαμαριάς δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα αποδέκτης κάποιας δικαστική απόφασης, που να ακυρώνει τους παραπάνω γάμους”, προσθέτει.

“Το λόγο έχει η Ελληνική Δικαιοσύνη. Ο Δήμος Καλαμαριάς θα στηρίξει με όποιο τρόπο χρειαστεί τις έρευνες που διεξάγονται για τη διαλεύκανση της υπόθεσης”, καταλήγει η ανακοίνωση-απάντηση του δήμου Καλαμαριάς.