, Δευτέρα
27 Μαρτίου 2023

Δ. Αμπελοκήπων – Μενεμένης: Παρέλαβε τέσσερα καινούργια απορριμματοφόρα και 990 καφέ κάδους

Ο Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης παρέλαβε τέσσερα καινούρια απορριμματοφόρα μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ».

Τα δύο από αυτά είναι χωρητικότητας 6m3, κατάλληλα για στενούς δρόμους και τα άλλα δύο είναι χωρητικότητας 16m3. Από το συγκεκριμένο πρόγραμμα ο δήμος αναμένει άλλα δύο μικρά ανατρεπόμενα φορτηγά μεικτού βάρους 3,5t, τα οποία θα παραδοθούν στον δήμο.

Επίσης, ο δήμος στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού του στόλου οχημάτων και της εξοικονόμησης ενέργειας, αναμένει από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»:

  • 3 καινούρια ηλεκτρικά επιβατικά οχήματα.
  • 2 καινούρια ηλεκτρικά φορτηγά κλειστού τύπου.
  • 1 καινούριο ηλεκτρικό μηχάνημα έργου Καλαθοφόρο αρθρωτού τύπου.
  • 1 καινούριο ηλεκτρικό μηχάνημα έργου Σάρωθρο.
  • 1 καινούριο ηλεκτρικό mini αστικό λεωφορείο δημοτικής συγκοινωνίας.

Τέλος, ο Φο.Δ.Σ.Α. (Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων) Κεντρικής Μακεδονίας παραχώρησε 990 καφέ κάδους για βιο-απορρίμματα και 1 μικρό απορριμματοφόρο – καδοπλυντήριο για αποκλειστική χρήση αποκομιδής των κάδων αυτών και θα μας παραχωρήσει ακόμη 4 μικρά ηλεκτρικά απορριμματοφόρα χωρητικότητας 6m3 και 2 μεγάλα χωρητικότητας 16m3.

Με τον τρόπο αυτό εκσυγχρονίζεται ολόκληρος ο στόλος των οχημάτων του δήμου, χωρίς δανεισμό, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση του δήμου και των δημοτών. Ταυτόχρονα παρέχονται καλύτερες συνθήκες για τους εργαζομένους και μειώνονται οι δαπάνες λειτουργίας (καύσιμα) και συντήρησης.