, Σάββατο
04 Φεβρουαρίου 2023

Δ. Αμπελοκήπων – Μενεμένης: Το πρόγραμμα των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων

«Χριστούγεννα στο Φως» στον δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης που προσκαλεί όλους τους πολίτες στις στολισμένες πλατείες και δρόμους, με πολύχρωμα φώτα και χριστουγεννιάτικα στολίδια από άκρη σε άκρη.

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 5:30μ.μ ως τις 9:30μ.μ.

«SANTA WALK» Ήρθαν τα Χριστούγεννα, διασκεδάζοντας αλλά και προσφέροντας…! Αθλητισμός-Πολιτισμός-Παιδεία -Κοινωνική Πολιτική, μια αγκαλιά μαζί μ’ εσάς! Ξεκινάμε από την πλατεία Τσομπάνογλου στη Μενεμένη στις 5.30 μ.μ. Ο Σταύρος Ακτίνης με το μουσικό του σχήμα, πλαισιώνουν μουσικά την έναρξη της δράσης “SANTA WALK”. Πρόκειται για μια διαδρομή ΑΓΑΠΗΣ, στην οποία ο κάθε συμμετέχων προσφέρει ένα μπουκάλι ελαιόλαδο για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου. Η πορεία καταλήγει στη οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου στους Αμπελόκηπους, όπου κοντά στις 7:30 μ.μ. το μουσικό σχήμα του Κώστα Γαλανού θα περιμένει να μας ξεσηκώσει με τις επιτυχίες του!

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου Αμπελόκηποι 6:00μ.μ. ως τις 10:00μ.μ

Μέρα γιορτής για τους Αμπελόκηπους! Οι τέσσερις οδοί περιμετρικά της Πλατείας Επταλόφου (Βενιζέλου- Πανταζοπούλου, Βενιζέλου- Θησέως, Χαλκίδη- Κανάκη, Μ. Αλεξάνδρου- Φιλιππουπόλεως) σας περιμένουν να τις περπατήσετε με την οικογένεια και τους φίλους σας και να απολαύσετε γνωστά μουσικά σχήματα σε δρόμους λαϊκούς, έντεχνους, ροκ, ποπ, ντίσκο και παραδοσιακούς! Τριάντα οκτώ (38) μουσικοί και έντεκα (11) διασκεδαστές. Ηθοποιοί θα σας κρατήσουν συντροφιά με ξυλοπόδαρους και ξωτικά, καθώς και παιδικό θέατρο «ΟΥΠΣ» από τις από τις 6:00μ.μ. ως και τις 8:00μ.μ.!

Στις 8:00μ.μ. η γιορτινή αυτή βραδιά κορυφώνεται με το Άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην πλατεία Επταλόφου από το Δήμαρχο Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ. Λάζαρο Κυρίζογλου, πλαισιωμένο από μικρά αγγελούδια των παιδικών σταθμών του δήμου. Ακολουθεί μεγάλη συναυλία με τον Αλέξανδρο Τζοβάνικι ένα σύνολο έξ μουσικών. Ένα μουσικό πρόγραμμα που με τη μοναδική ερμηνευτική ικανότητα και τη γεμάτη συναίσθημα φωνή του Αλέξανδρου, «παντρεύει» φρέσκιες μουσικές της σύγχρονης ελληνικής μουσικής δισκογραφίας με τραγούδια σταθμούς στην ιστορία του έντεχνου και εντεχνολαϊκού ρεπερτορίου.

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου Μενεμένη 6:00μ.μ. ως τις 10:00μ.μ

Μέρα γιορτής για τη Μενεμένη! Στην πλατεία Τσομπάνογλου στις 6.00μ.μ «ΟΥΠΣ ΗΡΘΑΝ ΤΑ ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΑΚΙΑ» που θα περιμένουν τους μικρούς φίλους να διασκεδάσουν μαζί τους! Μια παιδική παράσταση δρόμου με συμμετέχοντες και τα παιδιά!!! Ξυλοπόδαροι και ξωτικά θα προσφέρουν στα παιδιά πολύχρωμα μπαλόνια!

Στις 7.00μ.μ. Άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου από το δήμαρχο Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ. Λάζαρο Κυρίζογλου. Κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια θ’ ακουστούν από τη χορωδία του Μικρασιατικού Συλλόγου Μενεμένης – Αμπελοκήπων «Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ». Στη συνέχεια μια εκπληκτική συναυλία θα μας ταξιδέψει νοερά σε κάθε μέρος της Ελλάδας. Ο Θάνος Σταυρίδης συναντά τη Λίτα Κόλλια, σ’ ένα μουσικό ταξίδι μαζί με τον Μάριο Μακρή στις κιθάρες και τον Χρήστο Τάσιο στα κρουστά και το νταούλι. Συμμετέχει το χορευτικό τμήμα του Μικρασιατικού Συλλόγου Μενεμένης- Αμπελοκήπων «Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ».

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, ώρα 6.00μ.μ. Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο Θεατρική Σκηνή «Σοφία Βέμπο»

Τα πολιτιστικά  τμήματα του Δήμου μας παρουσιάσουν την  χριστουγεννιάτική τους εκδήλωση, με έκθεση ζωγραφικής των μικρών μας μαθητών αλλά και των ενηλίκων, με παρουσίαση της φιλαρμονικής ορχήστρας αλλά και της μουσικής προπαιδείας του Δημοτικού μας Ωδείου! Μικρές μπαλαρίνες θα μας μαγέψουν χορεύοντας σε χριστουγεννιάτικους σκοπούς !!!

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, ώρα 11:00π.μ., πλατεία Επταλόφου, Αμπελόκηποι

Συμμετέχοντας στο εορταστικό κλίμα το 6ο Σύστημα Αεροπροσκόπων προσφέρει τσάι στους διερχόμενους!

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου, ώρα  7.00 μ.μ., Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο, Θεατρική σκηνή «Σοφία Βέμπο», Αμπελόκηποι

Απονομή τιμητικών διακρίσεων στους επιτυχόντες μαθητές των σχολείων των Αμπελοκήπων σε Τ.Ε.Ι. και Α.Ε.Ι. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά ο Λάζαρος Σουσλόγλου.

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, ώρα  6.00 μ.μ., Κινηματοθέατρο «ΑΣΤΡΟΝ», Μενεμένη

Απονομή τιμητικών διακρίσεων στους επιτυχόντες μαθητές των σχολείων των Αμπελοκήπων σε Τ.Ε.Ι. και Α.Ε.Ι. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά ο Λάζαρος Σουσλόγλου.

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου, ώρα 11.30 π.μ., πλατεία Επταλόφου, Αμπελόκηποι

Ένα μουσικό τρίο σε ροκ ρυθμούς, για τους λάτρεις της ροκ σκηνής!

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου, ώρα 6.00μ.μ, Κινηματοθέατρο «ΑΛ. ΜΙΝΩΤΗΣ», Δημαρχείο Αμπελοκήπων

Παιδική θεατρική παράσταση «Η Μουσταρδέλα και η Σοκόκο ψάχνουν τον Άι Βασίλη»!  Μια αφηγηματική διαδραστική παράσταση με χριστουγεννιάτικες ιστορίες και παραδοσιακά κάλαντα απ’ όλο τον κόσμο και τα πιο παράξενα έθιμα από κάθε χώρα!

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου, ώρα 11.30 π.μ., πλατεία Επταλόφου, Αμπελόκηποι

Ένα εκπληκτικό κουαρτέτο σαξοφώνων σε τζαζ μελωδίες από ταλαντούχους μουσικούς.

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου, ώρα 7:30μ.μ., Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο  Θεατρική σκηνή «Σοφία Βέμπο»

“MY OPERA CHRISTMAS DREAM”. Εορταστικό γκαλά με την εκπληκτική ΜέτζοΣοπράνο Σταματία  Μολλούδη! Μια μεγάλη εορταστική συναυλία που περιλαμβάνει πασίγνωστες κλασικές και οπερατικές άριες καθώς και Χριστουγεννιάτικες  μελωδίες που όλοι έχουμε στα αυτιά μας!

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου, ώρα 6.00μ.μ., Κινηματοθέατρο «ΑΣΤΡΟΝ»,  

Παιδική θεατρική παράσταση «Η Μουσταρδέλα και η Σοκόκο ψάχνουν τον Άι Βασίλη». Μια αφηγηματική διαδραστική παράσταση με χριστουγεννιάτικες ιστορίες και παραδοσιακά κάλαντα απ’ όλο τον κόσμο και τα πιο παράξενα έθιμα από κάθε χώρα!