, Κυριακή
29 Ιανουαρίου 2023

Δ. Δέλτα: Εξορμήσεις καθαριότητας σε χωματερή της Βραχιάς

Εξόρμηση καθαριότητας σε χωματερή στην κοινότητα της Βραχιάς, που έχει δημιουργηθεί κοντά στα Κοιμητήρια πραγματοποίησε η διεύθυνση καθαριότητας του δήμου Δέλτα.

Χρησιμοποιήθηκαν Jcb και φορτηγά συγκεντρώνοντας περισσότερος από 60 τόνους ογκωδών.
Η χωματερή στη συγκεκριμένη περιοχή αποτελεί ακόμη μια «πληγή» που προσπαθεί να κλείσει ο δήμος Δέλτα καθώς κάθε λίγο γεμίζει από σκουπίδια και μπάζα που πετούν ασυνείδητοι προκαλώντας σημαντικό περιβαλλοντικό πρόβλημα σε όλη την κοινότητα και στους κατοίκους.

Η υπηρεσία καθαριότητας εξορμάμε συντονισμένο σχέδιο στην συγκεκριμένη χωματερή σε τακτά χρονικά διαστήματα ωστόσο κάποιοι ασυνείδητοι προλαβαίνουν να την γεμίσουν απο μπάζα και κάθε είδους άχρηστα υλικά μέσα σε σύντομο χρόνο.

Ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας Γιώργος Κυριακίδης απευθύνει για ακόμη μια φορά έκκληση στους κατοίκους της περιοχής και στις τοπικές αρχές -τοπικό συμβούλιο και φορείς -να συμβάλλουν ώστε να εξαληφθεί το πρόβλημα της παράνομης απόρριψης ογκωδών απορριμμάτων και μπαζών.

Παράλληλα υπενθυμίζει ότι οι δημότες οφείλουν να έρχονται σε συνεννόηση με τις υπηρεσίες του Δήμου είτε μέσω της γραμμής ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ 2310788630 είτε απευθείας με το Τμήμα Καθαριότητας στο 2310795074 για την αποκομιδή ογκωδών απορριμμάτων και κλαδιών. Με προγραμματισμένο ραντεβού μπορεί να γίνει εύκολα και άμεσα η αποκομιδή τέτοιων απορριμμάτων χωρίς να χρειαστεί η άναρχη απόρριψη τους σε αυτοσχέδιες χωματερές.

Επίσης οι δημότες μπορούν να επικοινωνούν με τη γραμμή για να καταγγείλουν οποιοδήποτε περιστατικό παράνομης απόρριψης ογκωδών στα όρια του δήμου

Τις προηγούμενες ημέρες έγινε για ακόμη μια φορά συντονισμένη επιχείρηση αποκομιδής απορριμμάτων που απορρίπτονται εκτός κάδων λόγου όγκου στην Κοινοτητα των Νέων Μαλγάρων συγκεντρώνοντας περισσότερους από 60 τόνους ογκωδών.

Στον προγραμματισμό της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας είναι ο καθαρισμός τέτοιων χωματερών σε εβδομαδιαία βάση το πρόβλημα θυμίζει Λερναία Ύδρα και κάθε φορά μια νέα χωματερή δημιουργείται σε καινούργιο σημείο του δήμου Δέλτα.