, Κυριακή
29 Ιανουαρίου 2023

Δ. Δέλτα: Η ανάπλαση του δυτικού μετώπου της Θεσσαλονίκης λαμβάνει σάρκα και οστά

Ένα όνειρο των κατοίκων του dήμου Δέλτα γίνεται με σταθερά βήματα πραγματικότητα. Η περιοχή σύμφωνα με τον σχεδιασμό που ακολουθείται θα αποτελέσει σύντομα μια όαση. Πριν από χρόνια ήταν η φυσική διέξοδος των Θεσσαλονικέων που εγκαταλείφθηκε και μετατράπηκε σε περιοχή άναρχης και μολυσματικής βιομηχανικής δραστηριότητας.

Τα πρώτα δέντρα στο παράκτιο ανάχωμα Καλοχωρίου φυτεύτηκαν και δημιουργήθηκε η δεύτερη νησίδα πρασίνου. Προηγήθηκε αντιπλημμυρική θωράκιση και καθαρισμός από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Άρχισε ο εξωραϊσμός του χώρου των πρώην βυρσοδεψείων

Ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας συνοδευόμενος από την Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου και τον Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης Κώστα Γιουτίκα επισκέφτηκε την περιοχή και πραγματοποίησε αυτοψία στις εργασίες.

Με τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως – Σταυροπόλεως κκ Βαρνάβα και τον φίλο Δήμαρχο Αμπελοκήπων Μενεμένης Λάζαρο Κυρίζογλου τον υποδεχτήκαμε πραγματοποιώντας από κοινού την φύτευση των πρώτων δέντρων στο Καλοχώρι.

Ως διοίκηση του Δήμου Δέλτα εκφράσαμε στον Απόστολο Τζιτζικώστα την απόλυτη ικανοποίηση μας για τις προσπάθειες που κατέβαλλε ο ίδιος και οι συνεργάτες του και μέσα από την αγαστή συνεργασία όλων απέδωσαν καρπούς.