, Κυριακή
29 Ιανουαρίου 2023

Δ. Κορδελιού – Ευόσμου: Αντιπαράθεση για τα δημοτικά τέλη – Πέρασαν κατά πλειοψηφία

Η οικονομική επιτροπή του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου ενέκρινε μηδενική αύξηση στα δημοτικά τέλη καθαριότητας, φωτισμού και δημοτικού φόρου και προκάλεσε αντιδράσεις από την αντιπολίτευση.

Η αντιπολίτευση με ερώτημα προς την διοίκηση του δήμου, υποστήριξε πως με την μηδενική αύξηση των τελών μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα τη νέα χρονιά.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου Κώστας Αμανατίδης ανέφερε πως «Υπάρχουν δυσκολίες στην κοινωνία. Πρέπει να γνωρίζουμε πως η χρονιά του 2023 θα είναι δύσκολη, γιατί όταν μιλάμε για διπλασιασμό του ενεργειακού κόστους, 50%-60% αύξηση των καυσίμων και τις αναθεωρήσεις τιμών στις συμβάσεις. Απο την άλλη πλευρά έχουμε την μη καταβολή των λογαριασμών της ΔΕΗ από μια μερίδα ανθρώπων που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά».

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ξεκινάμε από την Αρχή» Ιωάννης Καμαρινός ψήφισε στην μηδενική αύξηση των τελών.

«Δυστυχώς οι καιροί είναι δύσκολοι. Ο κ. Βορίδης, όλα τα κακά τα διαμορφώνουν οι δήμοι και οι δήμοι είναι η μεγάλη πληγή. Εγώ συνενώνω να μην γινει καμια αυξηση και να παραμείνουν όπως είναι. Φέτος, είναι ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα, πιστεύω το ενεργειακό κόστος κάθε δήμου μπορεί να έχει φτάσει 70%-80% πάνω αλλά πρέπει να προσφέρουμε και στις ευπαθείς ομάδες του δήμου. Δεν ξέρω πως θα τα καταφέρουμε. Ψηφίζω μηδενική αύξηση», τόνισε.

Από την άλλη, ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δήμος για ‘Ολους», Πέτρος Σούλας δεν ψήφισε την πρόταση για την μηδενική αύξηση, καθώς υποστηρίζει πως θα υπάρχει πρόβλημα την επόμενη χρονιά, διότι δεν θα γνωρίζει πως θα κινηθεί την επόμενη χρονιά. «Αν πραγματικά ψηφίσουμε την μηδενική αύξηση και ο δήμος το 2023 δεν ανταπεξέλθει, τότε δεν ξέρω ποιος πληρώνει τη νύφη, Ψηφίζουμε κατά».

«Εγω προτείνω 10% μείωση στους επαγγελματικούς χώρους και ιδιαίτερη προσοχή στις θέσεις πάρκινγκ, καθώς το πρόβλημα είναι τεράστιο. Και αν η διοίκηση επιδιώξει ξανά να ενοικιάσει το πάρκινγκ του Κορδελιού τα δημοτικά τέλη θα είναι ένας βραχνάς. Άρα, προτείνω να προσέξουμε την αγορά και να δείτε τι γίνεται στους υπόλοιπους δήμους. Επίσης, η κοινωνία θέλει την θαλπωρή του δήμου και να βάλουμε πλάτη στους ανθρώπους που δυσκολεύονται», ανέφερε ο Λευτέρης Αλεξανδρίδης επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δήμος Πρωταγωνιστής».

Τα δημοτικά τέλη καθαριότητας, φωτισμού και δημοτικού φόρου του δήμου Κορδελιού Ευόσμου πέρασαν κατά πλειοψηφία με 18 υπέρ, 15 κατά και 3 λευκα και θα παραμείνουν «παγωμένα» για το 2023.