08:04, Πέμπτη
11 Αυγούστου 2022

Δ. Κορδελιού – Ευόσμου: Ασφαλτοστρώσεις στο σύνολο του οδικού δικτύου

Εκτεταμένες εργασίες ασφαλτόστρωσης βρίσκονται σε εξέλιξη σε σχεδόν το σύνολο του οδικού δικτύου του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου.

Στο πλαίσιο των εργασιών, πρόκειται να στρωθούν νέοι ασφαλτοτάπητες σε όλες τις γειτονιές του δήμου, οι οποίες στοχεύουν στην αναβάθμιση του προβληματικού οδικού δικτύου, στην αναβάθμιση της ασφάλειας και της ποιότητας των μετακινήσεων, όπως επίσης και στη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών. Ο προϋπολογισμός για τις εν λόγω εργασίες ανέρχεται σε συνολικά τρία εκατομμύρια ευρώ.

«Μετά το καλοκαίρι ο κόσμος θα δει τα αποτελέσματα των ενεργειών που έγιναν από τη διοίκηση του δήμου τα τελευταία 2,5 χρόνια», αναφέρει στην Karfitsa ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Κορδελιού – Εύοσμου, Κωνσταντίνος Σωτηράκης. Ο ίδιος επισημαίνει ότι όλες οι ασφαλτοστρώσεις είναι προγραμματισμένες για τη διετία 2022-2023 και αφορούν κατά κύριο λόγο σε δρόμους που έχουν υποστεί φθορές και «κρύβουν» σοβαρούς κινδύνους.

Πάντως, σύμφωνα με τον κ. Σωτηράκη, προτεραιότητα στις ασφαλτοστρώσεις έχουν οι οδοί 25ης Μαρτίου, Καραολή και Δημητρίου, 17 Νοέμβρη, Τζαβέλλα και Παπάγου στην δημοτική ενότητα Ευόσμου, ενώ για το Κορδελιό «προηγούνται» οι οδοί Σμύρνης, Εθνικής Αντιστάσεως, Δυτικής Μακεδονίας, Γιαννούλη και Ανατολικής Ρωμυλίας. Παράλληλα, θα γίνουν και ανακατασκευές όλων των πεζοδρομίων γύρω από κοινόχρηστους και κοινωφελούς χώρους.