02:30, Πέμπτη
11 Αυγούστου 2022

Δ. Παύλου Μελά: Να γίνουν τώρα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας!

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παύλου Μελά στη συνεδρίασή του ομόφωνα ψήφισμα Φορέων και Συλλόγων για τα πλημμυρικά φαινόμενα στα όρια του Δήμου Παύλου Μελά.

Όπως αναφέρει το ψήφισμα, «στο ίδιο έργο θεατές. Τώρα να γίνουν έργα αντιπλημμυρικής προστασίας. Οι ζωές μας δεν είναι κόστος».

Αναλυτικά το ψήφισμα:

Ως φορείς, σύλλογοι και κάτοικοι του Δήμου Παύλου Μελά δεν μπορούμε να ανεχθούμε για ακόμα μια φορά να βλέπουμε τις ζωές και τις περιουσίες μας να κινδυνεύουν εξαιτίας της παντελούς έλλειψης έργων πολιτικής προστασίας στην περιοχή. Ακόμα και νεκρό θρηνήσαμε από πλημμύρα την περιοχή του Καρατάσιου πριν ακριβώς έναν χρόνο.

Δεν γίνεται το 2022 να βλέπουμε να γεμίζουν με νερά τα σπίτια μας, να εγκλωβιζόμαστε στα αυτοκίνητά μας, να απειλείται η ίδια μας η ζωή. Η ανθρώπινη ζωή δεν είναι κόστος. Δεν γίνεται την ίδια στιγμή που κατασκευάζεται το Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά με έναν προϋπολογισμού που αγγίζει τα 65 εκ. ευρώ, η οδός παρά του πρώην στρατοπέδου, η Αγία Μαρίνης στην Πολίχνη, να γίνεται ακόμα μια φορά τάφρος με τα νερά να μπαίνουν στα υπόγεια και στα ισόγεια σπιτιών και μαγαζιών, να κόβεται το ρεύμα, να καταστρέφονται περιουσίες και να απειλούνται οι ζωές των κατοίκων. Αντίστοιχη εικόνα επικράτησε και σε μια σειρά άλλες περιοχές του Δήμου, όπως η τραγική εικόνα στους Ανθόκηπους της Ευκαρπίας και αλλού.

Όλοι οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς, Δήμος, Περιφέρεια και Κυβέρνηση να αναλάβουν αναλογικά το μερίδιο ευθύνης τους.

Εδώ και τώρα:

➢Να κηρυχθούν οι πληττόμενες από πλημμύρες περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

➢Με ευθύνη των αρμόδιων κρατικών φορέων να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την πλήρη καταγραφή των ζημιών. Να δοθούν αποζημιώσεις στο ύψος των αναγκών χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

➢Να υλοποιηθούν χωρίς άλλη καθυστέρηση όλα τα έργα και οι μελέτες αντιπλημμυρικής προστασίας που έχουν αναφορά στην περιοχή μας και να προχωρήσουμε άμεσα όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των κατοίκων και των εργαζομένων της περιοχής.

*φωτό αρχείου