, Κυριακή
19 Μαΐου 2024

search icon search icon

Δ. Θερμαϊκού: Για τον άξονα Θεσσαλονίκη-Νέα Μηχανιώνα συζήτησαν Θ. Τζέκος, Απ. Τζιτζικώστας και Β. Πατουλίδου

Σημαντικά ζητήματα όλων των περιοχών του Δήμου Θερμαϊκού συζητήθηκαν σήμερα στη συνάντηση ανάμεσα στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, στην Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, κα. Βούλα Πατουλίδου και στον Δήμαρχο Θερμαϊκού, κ. Θεόδωρο Τζέκο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε πολύ καλό κλίμα, ενώ τόσο ο Περιφερειάρχης όσο και η Αντιπεριφερειάρχης ήταν πλήρως ενήμεροι για όλα τα εκκρεμή θέματα του Δήμου.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο γενικός γραμματέας του Δήμου Θερμαϊκού, κ. Ισαάκ Ξανθόπουλος.

Ειδικότερα συζητήθηκε η κατάσταση του οδικού άξονα Θεσσαλονίκη-Νέα Μηχανιώνα και κυρίως η δημιουργία τριών κυκλικών κόμβων στα σημεία που βρίσκονται οι φωτεινοί σηματοδότες Πισσαλίδη, Δημαρχείο και Κοινοτικό Κατάστημα Νέων Επιβατών.

Στο πλαίσιο αυτό επισημάνθηκε ότι θα συνεχιστούν από την Περιφέρεια οι εργασίες εξωραϊσμού του συγκεκριμένου δρόμου.

Ακόμη εξετάστηκε η χρηματοδότηση της αντιπλημμυρικής προστασίας του Δήμου, η κατάσταση του παραλιακού μετώπου και το θέμα της διάβρωσης των ακτών.

Στο θέμα της σχολικής στέγης τέθηκαν όλα τα σχετικά ζητήματα του Δήμου, όπως και η παραχώρηση στον Δήμο του ακινήτου του κτηνιατρείου στην Επανομή, το οποίο ανήκει στην Περιφέρεια, προκειμένου να δημιουργηθεί εκεί παιδικός σταθμός.

Τέλος στη συνάντηση μπήκε και το ζήτημα της αντιστήριξης των πρανών στη Νέα Μηχανιώνα στην περιοχή απέναντι από την ιχθυόσκαλα.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.