, Τρίτη
28 Νοεμβρίου 2023

Δ. Θεσσαλονίκης: Ο (δήμαρχος) Ζέρβας αρνήθηκε debate και να συνομιλήσει με πολίτες

Την απόφαση του κ. Ζέρβα να μην συμμετέχει στο Debate των υποψηφίων δημάρχων Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου κάνει γνωστή με ανακοίνωσή του το Δίκτυο Εθελοντικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης, το Thess-δίκτυο.

Διαβάστε αναλυτικά τι αναφέρει:

Το Thess-δίκτυο (Δίκτυο Εθελοντικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης) και το Select Respect Network (Δίκτυο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τις Διακρίσεις) οργανώνει Debate υποψηφίων δημάρχων Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου στις 17.30μμ στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων “Μανόλης Αναγνωστάκης” του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

Τα 12 ερωτήματα προς τους υποψήφιους δημάρχων συλλέχθηκαν από τις οργανώσεις – μέλη των δύο δικτύων και αφορούν την αλληλεπίδραση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την Κοινωνία των Πολιτών στους παρακάτω βασικούς άξονες: Νεολαία, Εθελοντισμός, Κοινωνική πολιτική, Πολιτισμός, Περιβάλλον και βιώσιμη πόλη, Δημόσια διαβούλευση και συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Κώστας Κεκελιάδης δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ, υπεύθυνος του γραφείου Τύπου της ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων Την πρόσκληση να παραστούν και να απαντήσουν στις ερωτήσεις των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών αποδέχτηκαν οι υποψήφιοι/ες δήμαρχοι: Στέλιος Αγγελούδης | Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη Μαρία Κέκη | Η Πόλη Ανάποδα Σπύρος Πέγκας | Θεσσαλονίκη Για Ολους Βασίλης Τομπουλίδης | Λαϊκή Συσπείρωση Δρόσος Τσαβλής | Όλοι Εμείς Με έκπληξη διαβάσαμε τους λόγους που επικαλείται ο απερχόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβας για να μη συμμετάσχει στο debate.

Από τη μία αναφέρεται σε φόρτο εργασίας, από την άλλη κάνει αναφορά στο γεγονός ότι δεν κλήθηκαν όλοι οι υποψήφιοι και μάλιστα προτείνει τη διοργάνωση debate από τη ΔΕΠΘΕ (ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΘΕΑΜΑΤΟΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ) η οποία δεν είναι στις δικές μας αρμοδιότητες.

Η δική μας διοργάνωση διέπεται από συγκεκριμένες αξίες και αρχές και έχει τη δική της ατζέντα. Όσον αφορά τους υποψηφίους, δεν καλέστηκαν όσοι έχουν εκφράσει δημόσια ρατσιστικό λόγο. UnmuteRemaining Time -0:00   Fullscreen Θεωρούμε πολύ σημαντικές αντίστοιχες πρωτοβουλίες debate και δημόσιου διαλόγου με τους/τις υποψηφίους/ες δημάρχους. Ανάλογη εκδήλωση διοργανώθηκε από το Thess-δίκτυο το 2019 με μεγάλη επιτυχία, την οποία οι πολίτες του Δήμου Θεσσαλονίκης αγκάλιασαν προσερχόμενοι μαζικά για να την παρακολουθήσουν.