, Τρίτη
25 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Δ. Θεσσαλονίκης: Με ένα mural για την αθλητική φιλία ξεκίνησε η δράση “Δώσε χρώμα στο σχολείο σου”

Η δράση «Δώσε χρώμα στο σχολείο σου», την οποία είχε προαγγείλει η Αντιδήμαρχος Παιδείας Θεσσαλονίκης Ιωάννα Κοσμοπούλου, ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο (12/03) με ένα mural, που φιλοτέχνησε στο 18ο ΓΕΛ μια παρέα φίλων, η τάξη του ’74. Η τάξη αυτή ήταν η πρώτη που φοίτησε σε αυτό το κτίριο, όταν το τότε 1ο (εξατάξιο) Γυμνάσιο Τούμπας απέκτησε δική του στέγη επί της οδού Παπάφη 130.

Με επικεφαλής τον απόφοιτο του ’74 Γιάννη Κανίογλου, έναν άνθρωπο αφιερωμένο στην εθελοντική φιλοτέχνηση εσωτερικών και εξωτερικών τοίχων σε σχολεία σε όλη την Ελλάδα, οι άνθρωποι αυτοί -φίλοι παντοτινοί- αποφάσισαν να κάνουν ένα reunion και να δώσουν χρώμα στο σχολείο τους με μια τοιχογραφία με συμβολικό θέμα, αυτό της αθλητικής φιλίας. 

Με τη δράση «Δώσε χρώμα στο σχολείο σου», όπως εξήγησε η Αντιδήμαρχος Παιδείας Ιωάννα Κοσμοπούλου, καλλιτέχνες της πόλης με μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς καλούνται να βάλουν τη δική τους πινελιά σε εσωτερικούς και εξωτερικούς τοίχους σχολείων του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.