, Πέμπτη
23 Μαΐου 2024

search icon search icon

Δ. Θεσσαλονίκης: Το παρασκήνιο πίσω από το «όχι» της διοίκησης Ζέρβα στην αύξηση των δημοτικών τελών

«Λευκό» ψήφισαν τα στελέχη της διοίκησης Ζέρβα που μετέχουν στην Οικονομική Επιτροπή του δήμου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της σημερινής συζήτησης για τα ανταποδοτικά τέλη του 2024.

Παρά τις εισηγήσεις των υπηρεσιών προς τη διοίκηση για απαραίτητη αύξηση των δημοτικών τελών κατά 35%, εξαιτίας του «ανοίγματος» στα ταμεία του δήμου, οι σύμβουλοι που πρόσκεινται στην παράταξη του δημάρχου ψήφισαν «λευκό» πετώντας το μπαλάκι στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης η οποία έχει οριστεί για την προσεχή Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου.

Κατά της αύξησης ψήφισε ο Γιώργος Ορφανός, λευκό οι Σωκράτης Δημητριάδης, Πέτρος Λεκάκης, Χάρης Αηδονόπουλος, Μαρία Καραγιάννη και Ινγκα Αβραμίδου, ενώ αντίθετα υπέρ της αύξησης ψήφισε ο ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, Μάκης Κυριζίδης.

Οι πληροφορίες, αναφέρουν, πως υπήρξε ένταση στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής μεταξύ των μελών της διοίκησης για το τι έπρεπε να πράξουν.

Η εξέλιξη αυτή «πετάει» ουσιαστικά την «καυτή πατάτα» των ανταποδοτικών τελών στη διοίκηση του Στέλιου Αγγελούδη. Μπορεί το θέμα να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο, ωστόσο εκεί απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία για να εγκριθεί το θέμα, δηλαδή 25 από τους 43 συμβούλους να ψηφίσουν υπέρ.

Το ερώτημα είναι κατά πόσο ο δήμαρχος Κ.Ζέρβας και οι αντιδήμαρχοι του συντεταγμένα θα αποφασίσουν να ψηφίσουν την αύξηση των ανταποδοτικών τελών ή θα επιλέξουν να πασάρουν το ζήτημα στους επόμενους. Σημειώνεται πάντως πως στην περίπτωση που δεν εγκριθούν τα ανταποδοτικά τέλη του 2024, δεν μπορεί να περάσει ούτε ο Προϋπολογισμός για το επόμενο έτος, γεγονός που σημαίνει ότι ο δήμος θα «παγώσει» κυριολεκτικά και θα τακτοποιεί μόνο τις μισθοδοσίες των εργαζομένων.

Από την πλευρά της διοίκησης Αγγελούδη γίνεται λόγος για «εμπαιγμός» από τον απερχόμενο δήμαρχο, Κωνσταντίνο Ζέρβα και τους συνεργάτες του, τονίζοντας πως δεν δείχνουν διάθεση να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες, ως οφείλουν, αφήνοντας ξεκρέμαστο τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Είναι ενδεικτική η εικόνα διάλυσης του δήμου, τελευταίες ημέρες της διοίκησης Ζέρβα, και αυτό παρατηρήθηκε και στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η οποία αναβλήθηκε καθώς δεν υπήρξε απαρτία, κυρίως λόγω απουσίας αντιδημάρχων και εντεταλμένων δημοτικών συμβούλων της διοικούσας παράταξης.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.