, Τετάρτη
17 Απριλίου 2024

search icon search icon

Δήμος Ωραιοκάστρου: Υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή πολιτιστικού κέντρου στον Δρυμό

Υπογράφηκε το πρωί της Τετάρτης η σύμβαση για την κατασκευή σύγχρονου κτηρίου, όπου θα φιλοξενούνται δράσεις τέχνης, πολιτισμού και αθλητισμού στον Δρυμό. Τη σύμβαση υπέγραψαν ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης και ο εκπρόσωπος της εταιρείας που ανέλαβε να υλοποιήσει το έργο.

Παρόντες στην υπογραφή της σύμβασης ήταν ο αντιδήμαρχος Μυγδονίας, Γιώργος Παρισόπουλος, η πρόεδρος της Κοινότητας Δρυμού, Όλγα Διαμέλα και ο γενικός γραμματέας της Ενωτικής Κίνησης Πολιτών Δρυμού και πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Δρυμού, Δημήτρης Πόντικας.

«Για τον Δρυμό, η σημερινή ημέρα είναι σημαντική. Υπέγραψα τη σύμβαση με την ανάδοχο εταιρία για τη δημιουργία πολιτιστικού κέντρου στην περιοχή. Σε 18 μήνες από σήμερα θα παραδώσουμε στην τοπική κοινωνία έναν σύγχρονο χώρο τέχνης, πολιτισμού και αθλητισμού, ένα έργο που οραματίστηκαν οι προκάτοχοι μου, επανασχεδιάσαμε ως δημοτική αρχή και εξασφαλίσαμε τις πιστώσεις που απαιτούνται για την ολοκλήρωση του. Προχωράμε!», τόνισε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Τσακίρης και οι συνεργάτες του το προηγούμενο διάστημα προχώρησαν στην επανασχεδίαση του έργου, πέτυχαν να επιλύσουν προβλήματα που καθυστερούσαν την υλοποίησή του και να εξασφαλίσουν την απαραίτητη χρηματοδότηση για την κατασκευή του.

Το κτήριο προβλέπεται να κατασκευαστεί σε οικόπεδο πλησίον του δημοτικού γυμναστηρίου Δρυμού «Π. Νέτσικας». Σύμφωνα με την μελέτη θα περιλαμβάνει υπόγειο και δύο ορόφους, όπου, μεταξύ άλλων, θα υπάρχουν αίθουσα εκδηλώσεων, χώρος βιβλιοθήκης, φουαγιέ και γραφεία. Οι εργασίες για την κατασκευή του κτηρίου αναμένεται να ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.