, Τετάρτη
21 Φεβρουαρίου 2024

Δήμος Θέρμης: Θα μοιράσει 10.000 μάσκες υψηλής προστασίας σε μαθητές – εκπαιδευτικούς

Περίπου δέκα χιλιάδες μάσκες υψηλής προστασίας θα διανείμει ο Δήμος Θέρμης σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, που θα επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, μετά από τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Οι μάσκες είναι τύπου FFP2/KN95, όπως επιτάσσουν τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα για προστασία από την παραλλαγή “Όμικρον”, και πληρούν όλες τις προδιαγραφές τις οποίες έχει θέσει η Πολιτεία, επισημαίνεται από τον Δήμο. Θα βρίσκονται στα σχολεία, θα παραδοθούν το πρωί της Δευτέρας και θα παραδοθούν στον/η διευθυντή/τρια της κάθε μιας από τις συνολικά 67 σχολικές μονάδες, προκειμένου να διανεμηθούν στους χιλιάδες μαθητές και στους εκατοντάδες εκπαιδευτικούς οι οποίοι υπηρετούν στα σχολεία του Δήμου Θέρμης.

Οι μάσκες έχουν δύο μεγέθη. Αυτές με το μικρότερο μέγεθος θα δοθούν στους μαθητές των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων και οι μεγαλύτερες στους μαθητές των γυμνασίων και των λυκείων, καθώς και στους εκπαιδευτικούς.

Εκτός από τις μάσκες, ο Δήμος Θέρμης αναφέρει πως έχει εξασφαλίσει ώστε να υπάρχουν σε κάθε σχολείο όλες οι αναγκαίες ποσότητες σε υλικά καθαρισμού, αντισηπτικά και κάθε άλλο μέσο ατομικής προστασίας. Παράλληλα, μέσα στο Σαββατοκύριακο πραγματοποιούνται εργασίες απολύμανσης σε όλα τα σχολεία του Δήμου, από ειδικά πιστοποιημένα συνεργεία.

Ο Δήμος Θέρμης θα διανείμει μάσκες υψηλής προστασίας και σε όλους τους δημοτικούς υπαλλήλους.