, Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

search icon search icon

Εκ νέου πρόεδρος της ΚΕΔΕ Ο Λάζαρος Κυρίζογλου – Επικράτησε έναντι της παράταξης του Χ. Δούκα

Η παράταξή του «Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι» επικράτησε στις εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα 2 Μαρτίου.

Η παράταξη του Πρόεδρου της ΚΕΔΕ, Λάζαρου Κυρίζογλου που θα διατηρήσει για μια ακόμη θητεία την θέση του Προέδρου της ΚΕΔΕ, έλαβε 348 ψήφους και καταλαμβάνει 20 έδρες στο 31μελες ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Ο συνδυασμός του Χάρη Δούκα, Δημάρχου Αθηναίων, «Αυτοδιοίκηση Τώρα», κατέλαβε την δεύτερη θέση στην σχετική ψηφοφορία με 155 ψήφους και 9 έδρες.

Το τρίτο ψηφοδέλτιο Λαϊκή Συσπείρωση, του Κώστα Πελετίδη έλαβε συνολικά 18 ψήφους και μια έδρα.

Τέταρτος συνδυασμός με 4 ψήφους αναδείχθηκε ο «Συντονισμός Αιρετών». Στην διαδικασία υπήρξαν και 4 άκυρα ψηφοδέλτια.

Με αφορμή το αποτέλεσμα των εκλογών, ο επικεφαλής της αυτοδιοικητικής παράταξης «Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι», δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης και εκ νέου υποψήφιος Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Λάζαρος Κυρίζογλου, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Θέλω να ευχαριστήσω το σύνολο των συναδέλφων αυτοδιοικητικών που καταρχήν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και προσήλθαν μαζικά, συμμετέχοντας σήμερα στην εκλογική διαδικασία.  Η πρωτοφανής συμμετοχή αποδεικνύει την αποφασιστικότητα του αιρετού προσωπικού της Αυτοδιοίκησης να δώσουμε ενωμένοι τον αγώνα, για να πάμε τους Δήμους και τις τοπικές μας κοινωνίες ακόμη πιο ψηλά.

Σήμερα νίκησε η Ενότητα. Νίκησε η Αυτοδιοίκηση. Ενωμένοι Ξεκινήσαμε. Ενωμένοι Σχεδιάσαμε. Ενωμένοι Συνεχίζουμε. Με γνώση, σχέδιο κι εμπειρία, με μια νέα δυνατή ομάδα Δημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων προχωράμε Μπροστά. Για να κάνουμε πράξη τη Μεγάλη Μεταρρύθμιση στην Αυτοδιοίκηση. Θέτοντας ως προτεραιότητα να βρισκόμαστε διαρκώς, δίπλα στους πολίτες».

Σύγκληση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου για την εκλογή του προέδρου, των δύο αντιπροέδρων, του γενικού γραμματέα καθώς και για τα υπόλοιπα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής θα γίνει τη Δευτέρα 4 Μαρτίου και ώρα 19.00 στα γραφεία της ΚΕΔΕ.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.