02:01, Σάββατο
01 Οκτωβρίου 2022

Έκτακτη αιμοδοσία στις 24 και 25 Αυγούστου στον Δ. Νεάπολης – Συκεών

«Αυτόν τον Αύγουστο ας μην εγκαταλείψουμε τους ασθενείς που χρειάζονται μετάγγιση»… Στο δραματικό αυτό μήνυμα της Ν.Υ. Αιμοδοσίας του νοσοκομείου «Γεώργιος Παπανικολάου» απεικονίζεται η τραγική έλλειψη αίματος που καταγράφεται στη χώρα μας, και πολύ πιο έντονα κατά τους θερινούς μήνες, στοιχείο που ωθεί τον δήμο Νεάπολης-Συκεών να διοργανώσει την έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία, με στόχο να βοηθηθούν οι Τράπεζες Αιμοδοσίας στον αγώνα τους για την αντιμετώπιση κρίσιμων περιστατικών.

Στο πλαίσιο αυτό, η Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου το τελευταίο διάστημα έχει αναπτύξει έντονη κινητικότητα για την προσέλευση των εθελοντών στα σημεία αιμοδοσίας, που θα πραγματοποιηθεί:

Τετάρτη 24 Αυγούστου

Στο Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών, στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου από τις 9 το πρωί έως και τις 8 το βράδυ.

Πέμπτη 25 Αυγούστου

ΣτοΔημοτικό Κατάστημα Νεάπολης, στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου από τις 9 το πρωί έως και τις 8 το βράδυ.

Η προσέλευση των εθελοντών θα γίνεται μόνο κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού με την Κοινωνική Υπηρεσία (Τηλ.: 2313.313 151).

Να σημειωθεί ότι η έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία του Αυγούστου είναι η τρίτη συνεχόμενη διοργάνωση μέσα στο έτος, έχοντας προηγηθεί οι αιμοδοσίες του Φεβρουαρίου (551 μονάδες αίματος) και του Ιουνίου (536 μ.αίμ.), ενώ σημειώθηκε και αριθμός ρεκόρ στην ένταξη των εθελοντών στον κατάλογο των δοτών μυελού των οστών (40).

«Δίπλα σε όσους μας χρειάζονται…»

«Το καλοκαίρι τελειώνει, όχι όμως και η ανάγκη των συνανθρώπων μας για αίμα. Γιατί οι ανάγκες σε αίμα δεν κάνουν διάλειμμα και δεν σταματούν ποτέ. Ειδικά το καλοκαίρι καταγράφονται τραγικές ελλείψεις, με τον αριθμό των αιμοδοτών να μειώνεται και τις ανάγκες σε αίμα να αυξάνονται…», σημειώνει μεταξύ άλλων στο μήνυμά του ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, απευθύνοντας «έκκληση στην ανθρωπιά και την αλληλεγγύη των συμπολιτών και συνδημοτών μας, ευελπιστώντας ότι οι εθελοντές αιμοδότες μας, που όλα αυτά τα χρόνια στηρίζουν κάθε αντίστοιχή μας προσπάθεια, θα ανταποκριθούν για ακόμη μία φορά», και προσθέτει: «Δεν εφησυχάζουμε. Συνεχίζουμε να προσέχουμε, αλλά συνεχίζουμε να βοηθάμε. Τηρούμε όλα τα προβλεπόμενα και επιβεβλημένα μέτρα για την ασφάλεια και προστασία μας, όμως συνεχίζουμε να προσφέρουμε σε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη. Δίνουμε αίμα, μυελό των οστών, αιμοπετάλια, βλαστοκύτταρα, γινόμαστε δωρητές οργάνων. Είμαστε εδώ για όσους μας χρειάζονται. Σας περιμένουμε όλους στις 24 και 25 Αυγούστου, να προσφέρουμε λίγο από το χρόνο και πολύ από την ψυχή μας».